Tlačiareň Samsung CLP-315 - žltý a čierny pás
Moderátor: Moderátoři
Tlačiareň Samsung CLP-315 - žltý a čierny pás
teória 1: silikónová guma stierky časom začala byť lepkavá (vylúčila silikónový olej) a nefunguje
teória 2: toner časom zmenil vlastnosti, začal byť lepkavý a nejde tak ľahko zotrieť
Nový toner na odskúšanie nemám, ani inú stierku. Podľa skúseností z inej tlačiarne vyčistenie stierky alkoholom funguje iba na niekoľko stránok.
https://www.youtube.com/watch?v=JbzgX0Xe6CU
Rozobral som to, stierku som 3x umyl mydlom, potom vyčistil ipou, ešte lepila, tak ešte 2x mydlom, a teraz sa suší. Tá guma je trochu prehnutá, uvažoval som že ju odlepím a nalepím opačne, ale z druhej strany má ryhy ešte z výroby, takže to nieje dobrý nápad. Keby sa dala kúpiť nová, bolo by to ideálne. Táto má 10 rokov.
Na aline som našiel celú stierku, ale iba repasovanú, tak to bude zrejme to isté čo mám teraz, teda niečo staré a umyté. No, počkám až uschne molitan na nej, namontujem a uvidím.
Pokúsil som sa vyrovnať gumu stierky pása: ohol som ju postupne do tvaru písmena U na opačný smer ako bola preležaná, samozrejme som pridŕžal miesto kde je prilepená aby sa neodlepila. Zdá sa že to pomohlo, už stiera pekne. Otázne je na ako dlho. Keby trochu mysleli, tak by ju to po skončení tlače odklopilo (ako pri farebnej tlači), takže by sa nepreležala skladovaním. Ale ako časované kurvítko to funguje, 10 ročná tlačiareň, vytlačených 100 strán, a môže sa vyhodiť.
- Přílohy
-
- Samsung CLP-315_24C64 dump.bin
- (8 KiB) Staženo 240 x