Displeje s hodinek a kalkulaček
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Displeje s hodinek a kalkulaček
Má někdo nápad jak kontakty displeje z digitálních hodinek nebo ze starých kalkulaček fyzicky připojit , třeba na plošný spoj nebo podobně.Předem díky za nápady.
toto je příklad:
- Přílohy
-
displej.jpg- (38.49 KiB) Staženo 120 x
- Artaban001
Záleží na tom, jaký mají rozteče ty plošky. Někdy tam jdou natlačit piny z patic pro šváby a zalít to epoxydem (dělají to prej autorádiáři, když jim horkem sjede časem ten vodivý pásek)
Spíš by mě zajímalo, jestli by šlo použít pajšlu z digitálních hodin (jednoduchý displej) na buzení LED displejů.. (nějakej převodníček bude nejspíš potřeba)
Artaban001 píše:Spíš by mě zajímalo, jestli by šlo použít pajšlu z digitálních hodin (jednoduchý displej) na buzení LED displejů.. (nějakej převodníček bude nejspíš potřeba)
Tohle jsem dělal už dávno. Měl jsem udělané hodiny z digitálek kde jako displej byly použité jednotlivé číslovky. Byly asi 13mm vysoké a byly to jediné LCD displeje, které byly k sehnání. Nedávno jsem to našel ve skříni a ještě jdou. Největší problém tenkrát byl sehnat střeva, která nemají na displeji mutiplex, zjistit zapojení vývodů, a ve finále to připájet.
- Přílohy
-
Picture 674.jpg- (108.91 KiB) Staženo 125 x
Artaban001 píše:
Záleží na tom, jaký mají rozteče ty plošky. Někdy tam jdou natlačit piny z patic pro šváby a zalít to epoxydem (dělají to prej autorádiáři, když jim horkem sjede časem ten vodivý pásek)
Presne tak, poväčšine sú to štandartné rozteče. Možno by stačilo odizolovať jednu stranu z HDD kábla a prítlak vyriešiš.
Môžem hovoriť do vedenia!
Tak jsem si zjistil zapojení semi-maticové klávesnice(opět podobné šílenosti v zapojení jako displej) a pomocí několik analogových multiplexorů ovládal celou kalkulačku. Zapojení bylo užito pro digitální kilometrovník u tachometru. Mikroprocesor jakoby "mačkal" tlačítka na klávesnici.
více viz: http://www.georgeb.wz.cz/eatavr.htm