Měkký VN zdroj - Tesla Merkur
Moderátor: Moderátoři
Jaké máš napětí na filtr. elytu ??
Jaké máš napětí za KU (nebo KD) stabilizátorem.
Zipik píše:Jestli je měký zdroj, odpoj int zdroj a připoj ext zdroj na filtrační elyt (cca 20V) a hned budeš vědět kde hledat. Podle toho, co popisuješ to vypadá ne chybu kolem MDA1044E. Může být i vadné vn trafo, ale to je málo pravděpodobné.
Jaké máš napětí na filtr. elytu ??
Jaké máš napětí za KU (nebo KD) stabilizátorem.
Tak jsem to teď zkusil a když se zatíží VN trafo (vertikálem, připojením stabilizátoru na UL, připojením na mřížku obrazovky tak se napájecí napětí za stabilizátorem opravdu zmeší z 10,8 na 9 V......na kolektoru KU 608 je při nezatíženém VN zdroji 17 V při zatíženém asi 12 V
Tak jsem to teď zkusil a když se zatíží VN trafo (vertikálem, připojením stabilizátoru na UL, připojením na mřížku obrazovky tak se napájecí napětí za stabilizátorem opravdu zmeší z 10,8 na 9 V......na kolektoru KU 608 je při nezatíženém VN zdroji 17 V při zatíženém asi 12 V
Nevím, jestli jsi to zkoušel externím zdrojem?? Pokud ano a máš dostatečně tvrdý zdroj (cca 3A), nastav na něm 10,8V a připoj je za KU608 (zdrojový !!). Pokud i potom poklesne napětí na 9V, tak je jasné, že není měký zdroj, ale něco (vertikál) moc žere, zdroj je přetížený. Pokud se TV rozjede (což pochybuju) tak máš vadné KU608, nebo něco oklo něj. Podle mne máš vadný IC ve vertikálu.
Merkury už jsem pár roků nedělal, tak si nedovedu přesně vybavit schéma.
tornado6 píše:Nie som si istý ale nie je totot ten typ čo ma postupnosť VN trafo - VN nasobič ak ano skus ešte odpojiť trafo od nasobičaa uvidiš ak tito po odpojeni normalne nabehne samozrejme okrem obrazovky kedže nasobič je odpojeny budeš mať odvaleny nasobič vetšinou to robia svitkove kondiky vstup-kostra.
Žádný VN násobič tam není...je tam jen dioda....je zalitá v tom VN trafu...