Nevím, co s ním kdo prováděl, snad to po výměně konců a preventivně i budičů pojede. Na nějaké nenáročné účely to ještě poslouží.
Show SA-30
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Show SA-30
Nevím, co s ním kdo prováděl, snad to po výměně konců a preventivně i budičů pojede. Na nějaké nenáročné účely to ještě poslouží.
Tyhle Hitachi už ale nikde v rozumný kvalitě nejsou, takže bych asi volil zase něco podobného v TO92L.
Na tenhle výkon jsou budiče v TO126 skoro zbytečný.
Rozumně na buzení těchto Toshib a na tenhle výkon vypadají třebas zase Toshiby 2SC2383/2SA1013, někde jsem je viděl v párech prodávat, tuším v AME.
Ty elyty musely dostat slušně pohulit teplem skoro všecky.
V tom AC-30, co jsem spravoval já, byly nějaké noname 85-ky a přestože ani nebyl tak moc ohulenej, jako je tento, bylo jich dost vadných. Tak půlka jmenovité kapacity skoro každý a i přesto to "jaksi" hrálo
Ten "můj" byl z fotbalového hřiště, krmil tam dvě T5OF.
Něco podobného se prodávalo i bez síťového trafáku a jen se 100V výstupem, jinak všecko stejný - a pro napájení 12/24V.
Je to asi určený pro ty 2-4 malinké tlakáče na mikrobusy, vždycky před volbama
P.S.: Ty 2SA992/2SC1845 byly teda opravdu volba k pohledání. Jsou to 50mA tranzistory...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Při zkoušení jsem narazil na zajímavou věc, přes 40W žárovku v síťovém přívodu a s připojeným výstupním trafem zesilovač hodil na výstup plný stejnosměr. Při zapnutí bez trafa už bylo vše OK. Stačilo dát 200W žárovku a už to fungovalo normálně.
Zesilovač měl se 40W žárovkou natolik snížené nap. napětí, že si ještě nemohl "urovnat peří", proto ten stejnosměr.
Zesilovače, co fungují např. už od ±6V, při zapnutí sotva pohnou membránami repráků, kdežto tyhle "návrhy", co začínají fungovat až od nemalého napětí, dají na výstup citelnou ránu, než se jim srovnají ss poměry. Samozřejmě to neplatí o zesilovačích s elytem na výstupu, tam to více či méně "blafne" vždycky.