Tam jde taky o to, aby ten zdroj byl jako "laboratorní" zdroj odolnej třeba zkratu, nebo přetížení.
A 800V/500mA zdroj jsem už dělal s těma BUZ54A.
Nahrazovalo to zdroj s PL504, bylo jich tam asi 12, trafo můžu za bakšiš věnovat
Krom těch BU208,SU160/161 bych našel i SU169 a 179,potom asi 5ks origo motorolácký MJ13091(nechal bych si 2).Spíš než prodávat bych to vyměnil třeba za zelený/modrý/bílý TESLA sokly pod integráče typu DIL,hlavně 14 a 16,ale i ty velký.
Bipoláry jsou na prd, BUX81 mi pravidelně odchází v umělé zátěži při 300V/100mA. Je jich tam 10 paralelně a vždycky to musím celý rozšroubovat, abych vyměnil ten seklej
BU626A (což je stejný jako ta BUX81, SU169) a 2SC1413 mám asi po 15ks, kdyby to chtěla lesana zkusit s bipoláry.
Přemýšlím jestli by bylo možné regulačním autotrafem nastavit vstupní napětí a z něj brát referenční napětí dejme tomu o nějakých 10V nižší a tím řídit stabilizaci na výstupu. Nastavení omezení proudu by se tam už nějak napsovalo . Rozhodně by nebyly takové nároky na ty trandy nebo lampy. No je to jen myšlenka.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
To Pajosek, podívej se odkaz HP zdroje co jsem zde uváděl, tam je předregulace řešena tyristorem. Nebo na katalogový list LT1083 str.10 jako inspiraci pro předregulaci.