Zajímavá součástka

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JoDiK

Zajímavá součástka

#1 Příspěvek od JoDiK »

Jak tak občas opravuju vyhožené LED žárovky, už podruhé jsem narazil na nezvyklý driver - bohužel jsem ho před destrukcí celý nevyfotil - ale jde mi o tu hlavní součástku (kromě ní už jen můstek, kondenzátor a rezistor). Byla přímo na hliníkové desce s LEDkami. Na internetu jsem ji podle čísla nenašel ale podle zapojení jsem tipnul, že by to mohl být lineární napěťový stabilizátor v režimu zdroje proudu. A vskutku - co je ale zajímavé, výstupní napětí je jen 0,3V tzn že pro běžné proudy LED je na něm jen minimální ztráta. Takové jsem zatím nikde neviděl, běžně se dělají pevné od 3V, respektive od 1,25V nastavitelné. Občas by se mi takový hodil, ale nemůžu to nikde najít - náhodou někdo nevíte, co je to zač? Vývody jsou Input Ground Output, začíná pracovat od cca 3,5V Uin.
Přílohy
ls0p3V.jpg
ls0p3V.jpg
danhard

#2 Příspěvek od danhard »

JoDiK

#3 Příspěvek od JoDiK »

Tak jsem přecejen něco našel, předtím mě asi odradil ten rozsypaný čaj, ale na stránce 3 je ta součástka v zapojení driveru.
To danhard - vidím, že ty ses nenechal odradit :-)
Přílohy
ns1022t.png
ns1022t.png
JoDiK

#4 Příspěvek od JoDiK »

No a teď ještě kde to koupit?
Na ebay ani Aliex mi to nenachází...
Kremik

#5 Příspěvek od Kremik »

Viděl jsem něco podobného už ve více LEDkách, jen v jiném pouzdru (osminohý SMD šváb), oznaceni si nepamatuju, zapojení bylo buď shodné, nebo někdy rozšířené o jeden až dva odpory. Proč bys to kupoval, to někde kuchni.
danhard

#6 Příspěvek od danhard »

Tak, tak, jak jsem kdysi recykloval úsporky, tak teď v popelnici supemárketu vybírám LEDky :)
A dalo by se říct, že bohatej člověk pod rentou (důchodem 10k) to nemá zapotřebí :lol:
Odpovědět

Zpět na „Součástky“