Tak jako jo, taky jsem si hodinky vyskoušel - rozebral, složil, jde to. Ale s pocitem, že jsem je celé upatlal a dovnitř naprášil - ve vzduchu toho lítá, ať se člověk snaží jak chce. Proto pokud jsem vlezl do hodinek, vždy jen vyřazených, kde už se nepočítalo s běžným provozem. I když pak třeba tikaly, šly, vždy jsem měl pocit, že jsem je znečistil, opatlal mazání, že to prostě není ono. Mazat hodinky jsem myslím nikdy ani nezkoušel. Jak se dávkuje taková minitroška maziva, aby se na správné místo opravdu dostala, zároveň však aby to nebyla olejová potopa - ne, hodinky s úctou a obdivem přenechám opravdovým hodinářům. Velké strojky to je jiná kapitola, opravdu mě bavily a měl jsem dobrý pocit z odvedené práce.
Hodinářský olej jsem kdysi dostal, v lahvičce od léků, ale nevěděl jsem jaký a časem mi zhoustnul. Díky Tome1 za info, třeba ho ještě někdy upotřebím. Do žádného strojku jsem už teda léta nelez, ale mám tu jedny hodiny, které by si to zasloužily. Je tam prasklý buben či co to bylo, už nevím, ale před léty jsem to odložil "na někdy"