Potenciometr nefunguje jak má.
Moderátor: Moderátoři
Potenciometr nefunguje jak má.
Původní stereo potenciometr (MODRÝ) 7pin je s označením B5 03 GH
Koupený nový (ČERNÝ) má označení B5 03 bez GH !
Co znamená to označení GH ? Které nový potenciometr nemá?
Může chybějící označení GH způsobovat problém co popisuji?
Přikládám foto.
Teď se může stát, že třeba přivádíš vstup do zesilovače přes ten odpor 50k (nebo úplně ztlumený).
Dva piny na desce budou přívod audia L/R, dva piny zem a dva odvod L/P do zesilovače. To zapojení je dost triviální. Víš o čem mluvím, nebo chceš najít nějaký obrázek?
Takže asi to GH opravdu určuje přesnost modelu toho potenciometru, teď jde oto jestli opravdu jde sehnat přesně ten co tam byl, tak aby fungoval jak má a nebo popřepojovat ty piny u toho co už mám koupený.
Našel jsem třeba tento co vypadá stejně i barvou, ale to asi není směrodatné, že bude mít stejné dráhy no.
https://www.ame.cz/Elektronika/Pasivni- ... 10699.aspx
- patrikvarga
Potenciometr jsem si nyní nádrátkoval a normálně zesiluje, ale pouze do šepotu a hraje jen při tom šepotu pravý reprák a levy také hraje, ale skoro není slyšet. Dlouhodobý problém byl, že se muselo stále klepat do potenciometru aby rádio hrálo, takže to vypadalo jasně na vyšoupané cesty v poťáku. Rádio přestalo jednoho dne hrát tako potichu, že není skoro slyšet.
Nejde prostě zesílit a proto si myslím, že nezesiluje zesák , ale nevím jakou by měl mít podobu, je tam chlazený šváb na desce, ale to by chtělo odbornější měření asi. Takže zatím do toho hledím, ale nevím co s tím.
Fotka:
https://postimg.cc/FkSDKdx3
Zkusil jsem vyřadit plošňák s poťákem a hnědý káblík co vede do plošňáku s poťákem jsem píchnul přímo tam kam vede ten šedý z plošňáku s poťákem, tedy přímo do desky a bohužel se to na plné kule neozvalo, pravda o něco se zvuk zesílí, ale rozhodně né tak jak by mělo rádio hrát, prostě zesílení je totálně uškrcený
Prostě ten výkon co by mělo to rádio mít ...nevim cca 2x 3-5 wat odhaduji to nemá ani náhodou. to co z toho leze na plné kule je tak šepot ke spaní