vykoupaný Chjuj-vej
Moderátor: Moderátoři
vykoupaný Chjuj-vej
Má to nějakou budoucnost?
Kámoš se vykoupal se Šaomi a potom byl taky už dead.
Nevyjmutelná baterie a nevodotěsný mobil je vražedná kombinace.
Ale doporučil bych vymýt ještě v isopropylalkoholu. Kdysi jsem četl článek o tom, proč to tak dělat, že určité minerály na sebe isopropyl váže.
Já mám S7 edge, ten je vodotěsný, ale nezkoušel bych to.
Jen když zmoknu tak mám čisté svědomí...
Když jsem ho tehdy kupoval, byl na prodejně válec ve kterém bublala voda a v ní byl tento Samsung v provozu ale když jsem se lépe zakoukal, byl to válec ve válci a voda byla jen mezi válcema a mobil uprostřed nasuchu.
Taky si nevěří, respektive vědí že by nevydržel.
Je to takový marketing.
Ostatně nevyjmutelná baterie mě štve.
Příště bych si Samsung už nekoupil, jeho ceny jdou rok od roku výš a vzhled dokopru.
Takže elektrolýza mohla v klidu probíhat delší dobu, dokud jsi neprovedl fyzické odpojení z desky.
Jinak místo destilky doporučuji IPA- dokáže vytěsnit zbytkovou vodu i pod BGA obvody a v prokovech, takže zabrání sekundárnímu poškození (voda má tendenci navzlínat do různých malých štěrbin, ale vysoušením se od tama nemusí bezpečně ztratit).
Pokud bude telefon funkční, tak se ještě zkus zaměřit na proudové odběry (dost často se v utopeném telefonu objeví svody, které mají negativní vliv na odběr z aku). Telefon by ve vypnutém stavu měl brát 0 mA, v zapnutém stavu při vypnutých spojeních (bez SIM, BT, Wifi, data) a zhasnutém podsvícení by měl brát max. desítky mA.
No a každopádně už k tomuto kusu přistupuj jako k nespolehlivému zařízení.
P.S.: IPhone X má stupeň krytí IP67, v sobotu v noci jsem byl svědkem toho, jak po pádu do bazénu (samozřejmě že i spolu s uživatelem
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
CZJKP1: Tu S7 co "byla" utopená v prodejně bych nafotil, důkladně, aby nebylo pochyb a rozmázl to kde se dalo. Až by z toho české zastoupení mělo těžké spaní.
- weed_smoker