Járovky
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:Napětím 60V se pokud vím na dráze napájejí návěstidla ...
Já jen že jsem měl kdysi dávno právě od jednoho "sdělováka" právě tyhle trafa s výstupem 60V - a bylo mi tvrzeno, že jsou "k návěstidlům". Byly různě velký, proud 1 až 5A, všecky ale s výstupem 60V. Mně k ničemu nebyly, nechal jsem je kámošovi a kde skončily, netuším.Lukas-Peca píše:To tedy ne, noční osvětlení mechanických návěstidel je žárovkami 12V/5W, světelná návěstidla mají žárovky 12V/20W. Napětí 60 V se používalo pro elektromagnetické závorníky, ale to je už dávno opuštěná technologie. Ta žárovka k tomu mohla patřit.
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše: Zářivky v kupátkách měly samozřejmě každá svůj vlastní blokovací měnič s feritovým hrníčkem a kádéčkem šestkový řady
No vidíš, a já měl celý těleso na krátkou (18W) zářivku, kde byl měnič na E jádrech, cívka bez bočnic, dvě výkonový NU-čka a nějaký smetí kolem. Nevím, z čeho to přesně bylo, možná z dálkovýho RTO 706 LUX.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pamatuju si to moc dobře, neboť jsme je coby sopláci kradli do tyristorových barevných hudeb /bez usměrňovačů/, kde běžné žárovky na 225V svítily málo a žluto-podžhaveně.
Tyhle sice svítily jak blesky, ale než jsme přišli na to, že je potřeba dát do každé anody tyristoru 15-22Ω odpor, aby se nepálily tak brzo, tak to holt nějakou dobu trvalo a dost jich zařvalo.
V tom Hurvínku byly většinou 40W a 60W kousky E27 na 120V, někdy Narva 125V a s kratším vláknem. V autoparabolách ze Š100 to svítilo jak blázen
Myslím, že ajznboňáci či fírové z nás museli tehda být dost auf.
Než se fíra v nádražním bufáči nasvačil před jízdou opačným směrem, tak byla celá jedna řada vybílená, vždy tak 20 kousků
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Dej mi to v Kryšpínově řadě, prosím tě - tyhlety modernosti v číslování jsou doslova na h0vn0 ... M262 nebo M296?Lukas-Peca píše:To měla řada 830 neboli kredenc či žhavé trubky. ...