Vačkový spínač
Moderátor: Moderátoři
Vačkový spínač
Chci se zeptat mohu tyto dráhé spínače nahradit příkladně obyč. domovnímy vypináči? když jistič je 16A?
Bylo mi řečeno, že když je tam 16A jistič že je to nebezpečné, protože do vypínáčů jde hodně proudu. Tak zde jsem už mimo mé znalosti, i když se mi to nezdá.
-
petrfilipi
cesarj píše:díky moc!!!!!!! tohle je přesně ono!!!
Nechti Ti kazit nadšení - vypínač může vypadat jako ten Tvůj, ale uvnitř může mít jinak nastavené vačky, tzn. může mít sepnuté jiné kontakty, byť budeš mít svém i na koupeném vypínači ovládací páčku ve stejné poloze.
Budeš muset nějak zjistit, které kontakty mají být supnuty v té které poloze. Taky musíš zjistit, kolik poloh vlastně máš (max. asi osm). Atd. atd. Nahradit tyto vypínače není jenom o tom, sehnat vizuelně stejný kus.
Tabulka spínání bude vypadat nějak podobně jako na obrázku níže (tzn. v poloze nula nejsou sepnuty žádné kontakty, v poloze 1 jsou sepnuty pouze kontakty 1 a 2 atd.).
Petr
Petr[/quote]
A kdo tam nacpe hřebíky, vyhoří a začne od píky
Svěřil bych to někomu znalému, ať Ti aspon najde, co u Hadexu objednat.
Nebo to aspoň vyfoť ze zadu a popiš funkci a počet poloh.
Jestli jsou to jen vypínače, tak je to jednoduché, ale na to tam mohl nacpat kolébky za 20Kč
sinclair píše:Každý vačkový spínač z Obzoru má své číslo zapojení, které je uvedeno hned vedle typového.
Třeba VS16 1103.
To čtyřmístné číslo zapojení a označení/číslování svorek lze najít v souhrnném katalogu.
Stačilo se podívat na zadní desku spínače a uvést jeho označení...
VS 10............1102 A8
DOLE JE 10 (6)/380
a ma to jen dvě polohy 0 a 1 nic víc
A maji ho taky u švestky a určitě ho najdeš i jinde na netu.
Kód: Vybrat vše
https://www.elektro-svestka.cz/detail/8213/spinac-vs-10-1102-a8Vzhledem k praktikám prodejce jsem dal odkaz mimo dosah refereru. Kdo chce, ať si to zkopíruje. ZdenekHQ
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich