regulace - jaky potenciometr?
Moderátor: Moderátoři
regulace - jaky potenciometr?

-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Banda píše:To není vhodný regulátor pro ventilátory, proto ti ani neporadím s tím potenciometrem. Buď si najdi lineární regulátor s tranzistorem nebo PWM. Tady z toho budeš nešťastný.
Duvod? Jak si na to prisel? Stavel si to? Ja mam neco podobnyho a slape to jako hodinky...nepripada mi ze jsem nestastny.
to Brzda: klidne to postav
to Lukas-Peca: Proc wolovina? Kazdej nema vygumovanou hlavu, aby vypinal vetrak a i kdyby, nez se ti PC upece, tak se sam vypne(grafika, CPU maji teplotni ochrany).
Lukas-Peca píše:no mně to zapojení přijde jako pěkná wolovina - co to je za blbost, ručně regulovat otáčky větráků? Když už, tak automaticky podle teploty, ale takto tam jednou zapomeneš potenciometr na nule a upečeš celý počítač.
Neupecu, mam to vyzkouseny. pc bych mohl chladit cely pasivne, krome zdroje. Teploty jsou do 40 stupnu. Proste fany kterou sem koupil tak na 12V docela huci, a disk chci radsi ofukovat, aby mel prijemny vzdousek. A ten teplej vzduch chci taky nejak hnat ven. Tudiz chci neco na manualni regulaci. A potrebuji regulovat minimalne 2 fany, ale nejlepe 3.
- Přílohy
-
kondenzator.GIF- (5.75 KiB) Staženo 91 x