Jde o to, že mám samozřejmě tiskový materiály rastrový (už i tak je s tím docela práce, překreslovat to do vektoru by mělo smysl v momentě, kdy toho budu měsíčně prodávat stovky kusů, ne desítky ročně, že) a mimo pravidelné geometrické tvary (elipsy, obdélníky) jsou tam občas ořezy trochu nepravidelné. Zpravidla to mám formou ořezu na transparentním pozadí v PNG, což mi přijde docela blbuvzdorný, ale to sem já vidlák, že.
Mě je upřímně celkem jedno, v jaké podobě to žere jejich řezací plotter, přijde mi, že každej slušnej editor by dneska měl umět vzít objekt kouzelnou hůlkou a následně z toho udělat aproximací vektor - to je jejich boj. Navíc by dokonce mohlo stačit to vytisknout rastrově (šak vektorová tiskárna??) a vektorový ořezový tvary poslat bokem až do řezací mašiny. Ale to asi jednoduše nejde, tak tam s tím dělají nepochopitelný kejkle. Každopádně mě poněkud sere, že při tady těch konverzích mi tam prostě udělají ztrátovou kompresi rastru (takovej ten šum pixelů kolem ostrých přechodů barev) tam, kde prokazatelně přetím nic nebylo, a eště si účtují za úpravu podkladů
Tak nemá někdo doporučení na tiskárnu, kde jsou schopní vzít moje PNG materiály a vytisknout to tak, aby to vypadalo normálně? Jako upřímně, kdybych chtěl dělat tu onanii, že to každé tiskárně budu převádět do toho obskurního formátu, ve kterým pracuje, a eště navrch jim dělat ořezový linky, tak je nepotřebuju - to si rovnou koupím folie a tisknu si to in-house, jako přetím to dělal zakladatel. Jenže na todle nemám nervy, tak toho nechám natisknout dycky hromadu od každýho motivu a tu a tam se udělá dotisk. Teda v praxi se ukazuje, že to je poněkud složitější