Osciloskop C1-94
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
nejde mi synchronizace, než to začnu kuchat, setkal se s tím někdo a případně jaké je řešení?
Přesněji, zkouším 50Hz, vidím ubíhající sinusovku, mám zapnutou vnitřní synchronizaci, potenciometr "úroveň " bez reakce, při přepnutí na "čeká" na obrazovce nic (normálně jak víme to funguje tak, že při otáčení tohoto pot. se v nějaké poloze objeví zasynchronizovaný průběh) . Přepínač "čas/dílek" reaguje normálně, synchronizace "+/-" samozřejmě též bez reakce.
Jarda
- jardafiala
Dík za odkaz, elktrotanya je bezva, už jsem to měl odtud stažený, akorát sem byl línej měřit tak jem dal výzvu. a taknějak jsemsi představoval, že nakouknu a vyměním vyschlé elyty ale tam skoro žádné nejsou, vyměněny jen dva ošklivé v +/- 12V napájení, ostatní vypadají slušně, A KDYŽ TO FUNGUJE TAK TO NESPRAVUJ!
Jakákoli odpověď by mi stejně nepomohla, nevydržel sem a začal měřit, výsledkem byl STUDENÝ SPOJ na T15. Měřením v obvodu to vypadalo, že je přerušen přechod E-B, na pohled nic nebylo vidět. Tranzistor jsem změřil vypájený - O.K., po zapájení sync. funguje. Konstrukce vypadá, tedy vlastně je, moc hezká i na pohled, pájeno vlnou, nicméně po mnoha dlouhých letech se objevila popisovaná závada.
Klika že sem se nemusel prokousávat muříma nohama, které používá rus místo písma. Ne že bych nerozuměl, ale nejdřív rozluštit hieroglyfy, pak si to přeložit, no opruz.
TAKŽE VÍTĚZSTVÍ!!!
Jarda