OK tak jsem to přehlédl, ale jinak je tvůj příspěvek opravdu přínosem
Rozvod společné antény
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
Dám tam tedy úhlový konektor, ať to moc netrčí a zásuvku nechám tak, jak je. Zbytek rozvodu provedu tak, jak jsem psal v minulém příspěvku. Co se týká stavu zásuvky, tak majitele "poučím", ať se obrátí na správce (a on se na to stejně vyprdne). Já budu mít alespoň klid.
Ještě poslední dotaz: Jak se mně bude chovat signál FM? Zdířka TV by měla pouštět i tento, ale nezjistil jsem nikde, jestli je rozdíl v úrovních pásma 88-108MHz mezi zdířkami R a TV u zmiňovaného typu "EU3614J". Setkal jsem se se staršími zásuvkami, u kterých pásmo FM do zdířky TV zrovna moc dobře neprocházelo.
Jinak před 15 lety jsem se v panelovém domě o společnou anténu pro 32 účastníků staral, takže velmi dobře vím, co dokážou lidi napáchat za zvěrstva na účastnických zásuvkách, nebo i na anténím systému. Proto se také před realizací úprav raději ptám. Doba a technika pokročila a já nemám čím digitál relevantně měřit.
U této akce (kolega z práce), kterou řeším jsem právě "odehnal" elektrikáře s tím, že to natahá, jak mu řeknu a konektory, zásuvky atd. raději udělám sám. Oni ani moc neřeší, co tam dají za kabel, rozhoduje cena. Včera proběhla trošku ostřejší výměna názorů na jím pořizovaný materiál, ale snad už to bude v pořádku.
Ještě jednou díky za Vaše názory.
Rádio je proto třeba vyvést zvlášť.
U většiny zásuvek píšou v parametrech výstupu TV kmitočtový rozsah 47 až 860 MHz, u výše zmíněné není nic. Trochu mně přijde "proti srsti" výstupy ze zásuvky slučovat.
Budu to muset prověřit na místě, až tam nebude tolik "rozbombardováno".
Jinak UPC v domě bylo, ale naštěstí si tenkrát nájemníci nenechali na STA sáhnout, takže se to řešilo odděleně.
samec píše:najprv presvedčili obyvateľov, že je treba zrekonštruovať anténny rozvod, lebo nevyhovuje normám a potom postupne začali stúpať poplatky...
u nás udělala kabelovka to samé
a od té doby mám na okně svoji anténu pro terestrický příjem . . .
bývalá STA je v havarijním stavu a nikdo se o ní nestará . . .
Do odbočovače vřadili dolní propusti podle toho, kdo si kolik připlatil, zaplombovali naše skříně - a začali ztrácet zákazníky. Patnáct let slibovaný internet snad už jede, a snad už i bez podmínky platit si současně i plnou nabídku televize. Ale jsou tu tací, kdo už před deseti lety zrušili smlouvu s kabeliovkou, neplatí za kabelovku, ale mají ji na zásuvkách dál (ovšem bez settopboxu s DVB-C a karty tam toho moc nechytnou, takže, než se dočkají přepojení jejich vývodu, půjčuji jim aspoň na balkón anténu), protože servisáci UPC neumí zazvonit na uživatele, když už konečně přijedou, aby je pustil do sklepa k naší skříni s jejich plombou, aby přešroubovali F-konektor z jejich odbočovače na výstup odbočovače naší STA.
Dobrá schíza, co?
Snažím se aspoň mít zadokumentovaný poslední stav STA, ať nejsem poslední, kdo se v tom ještě neztratil. A ani tím posledním tvrzením si už nejsem moc jistý...
Někde to ustáli a STA zůstala, někde se nechali "ukecat", potom šly antény dolů, zesilovače TESA-S nebo STEA D končily ve šrotu nebo rozkradeny. Po několika letech jsem se v přilehlé vesnici začal starat o STA v paneláku kde jsem bydlel, takže jsem vložky TESA-S kupoval právě z těch likvidaček.
Obvykle se rušily i rozvody, a k zásuvkám vedly kabely pod lištou, samozřejmě už hvězdicově. Ta likvidace byla hlavně proto, aby měli nájemníky "v hrsti", cena začala na 50Kč za měsíc, pak to začalo rychle stoupat.