Zdroj Mean Well DRC-100A
Moderátor: Moderátoři
Zdroj Mean Well DRC-100A
Moje IDEA byla: Přes noc kdy je napájení veřejného osvětlení pod napětím dochází k nabíjení akumulátoru a přes den, kdy napájení na svorkách VO není jsou spotřebiče nabíjeny ze záložního akumulátoru. Odběr produktů a měniče z 12V na 230V jsem změřil a zvolil správnou kapacitu akumulátoru (celkový odběr je do 1A).
Problém je, že z nějakého důvodu dochází k vypínání zdroje (přestane na něm svítit LED dioda a jeho výstupní okruh není pod napětím). Při instalaci vždy odejdu a LED dioda svíti a něco způsobí jeho vypnutí.
Datasheet zdroje je na tomto odkazu:
https://www.meanwell-web.com/en-gb/ac-d ... -drc--100a
Nevíte prosím čím by to mohlo být? V příloze posílám datasheet zdroje a ještě jednoduché schéma zapojení.
PS: jedná se o VO na soukromém pozemku, kde testujeme právě LED ceduli.
Moc děkuji
Jestli jsem to z odpovědí dobře pochopil, tak napájecí zdroj má ještě nějaké jištění, které při překročení určitého odběru způsobí právě jeho vypnutí?
Koukám do datasheetu správně, že na výstupu zdroje může být max. odběr 4,5A a maximálně 2,5A pro nabíjení akumulátoru (záložního zdroje)? Napěťovou špičku tedy způsobuje převodník na 230V ?
Řešení:
1) změna napájecího napětí zobrazovače (spotřebiče) na 12V. Tím by se vyřadil převodník na 230V a tím se vyvarovalo napěťové špičce?
NEBO
2) Změna zdroje za silnější? Dokázali byste mi prosím nějaký doporučit?
Moc děkuji