Zdroj Mean Well DRC-100A

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
honzad

Zdroj Mean Well DRC-100A

#1 Příspěvek od honzad »

Dobrý den, na napájení sloupu veřejného osvětlení mám připojený tento napájecí zdroj (Mean Well DRC-100A). Tento zdroj nabíjí záložní olověný akumulátor 12V (40Ah). Z výstupu tohoto zdroje mám připojený měnič z 12V na 230V a z této zásuvky mám napájený modem a zobrazovací LED tabulkou, která je umístěna na sloupu veřejného osvětlení a zobrazuje obsazenost parkoviště.

Moje IDEA byla: Přes noc kdy je napájení veřejného osvětlení pod napětím dochází k nabíjení akumulátoru a přes den, kdy napájení na svorkách VO není jsou spotřebiče nabíjeny ze záložního akumulátoru. Odběr produktů a měniče z 12V na 230V jsem změřil a zvolil správnou kapacitu akumulátoru (celkový odběr je do 1A).

Problém je, že z nějakého důvodu dochází k vypínání zdroje (přestane na něm svítit LED dioda a jeho výstupní okruh není pod napětím). Při instalaci vždy odejdu a LED dioda svíti a něco způsobí jeho vypnutí.

Datasheet zdroje je na tomto odkazu:
https://www.meanwell-web.com/en-gb/ac-d ... -drc--100a

Nevíte prosím čím by to mohlo být? V příloze posílám datasheet zdroje a ještě jednoduché schéma zapojení.
PS: jedná se o VO na soukromém pozemku, kde testujeme právě LED ceduli.

Moc děkuji
Přílohy
schema.jpg
schema zapojeni
schema zapojeni
vrky

#2 Příspěvek od vrky »

Nemáš velký odběr při nabíjení, že by vypínal na nadproud? Není naistalována regulace napětí na VO?
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

kolik teče do baterie při zapnutí VO po celodenním svícení toho panelu ?
tipnul bych si na velký počáteční nabíjecí proud, který ten zdroj odpojí . . .
asi by to chtělo ten zdroj silnější, aby tu nabíjecí špičku po zapnutí 230V ustál.
nejspíš je to na hraně . . .
Cowley

#4 Příspěvek od Cowley »

Já už bych to zpátky nevracel na 230V. To ten modem a LED počítadlo nepracují na 12V?
honzad

#5 Příspěvek od honzad »

Moc děkuji všem za odpověď!
Jestli jsem to z odpovědí dobře pochopil, tak napájecí zdroj má ještě nějaké jištění, které při překročení určitého odběru způsobí právě jeho vypnutí?
Koukám do datasheetu správně, že na výstupu zdroje může být max. odběr 4,5A a maximálně 2,5A pro nabíjení akumulátoru (záložního zdroje)? Napěťovou špičku tedy způsobuje převodník na 230V ?

Řešení:
1) změna napájecího napětí zobrazovače (spotřebiče) na 12V. Tím by se vyřadil převodník na 230V a tím se vyvarovalo napěťové špičce?

NEBO

2) Změna zdroje za silnější? Dokázali byste mi prosím nějaký doporučit?

Moc děkuji
Cowley

#6 Příspěvek od Cowley »

Ad 1) hlavně se zbytečně znovu mění z 12V na 230V, tzn. zkracuje se doba možného provozu na AKU

Ad 2) Používám pak na to zdroj AXSP K40/5A nebo /10A z ADIGLOBALu a v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“