Také prodejce na Aukru

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Také prodejce na Aukru

#1 Příspěvek od jjilek »

Na dotaz o informace k nabízenému starému PC jsem dostal následující odpověď:
"Přiznám se,že těm názvům nerozumím,protože se tím nezabývám,pokud by jste mohl,tak napište třeba jakou barvu nebo tvar mají vstupy.
Ty počítače co vystavuji na aukru jsou jen ty o kterých si myslím,že by někdo možná mohl chtít a to se rozhoduji podle toho,že třeba bedna vypadá staře,nebo má velký vstup pro klávesnici,nebo prostě se mě zdá,že vypadá dobře."

Co k tomu dodat?
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Prostě není z branže a nezájímá ho to, na druhou stranu to nechce naházet do kontejneru. To není nic špatného. Já bych podobným stylem prodával možná plesové šaty nebo sadu nástrojů na výrobu houslí.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Někdo si taky vybírá auto podle barvy, ostatní není důležité.
Nadávat začne až pak, že to nemá klimu, nebo třeba, že musí na záruční servis 100 km daleko.
Že se vůbec divíš: kolik podavačů elektroniky v řetězcích o tom, co prodávají, ví víc, než je napsáno na krabici?
Naposledy upravil(a) Hill dne 19 črc 2019, 09:42, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Vacsinou staci fotka, kde vidiet vsetky konektory.
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Nejlepší jsou vořežpruti v OBI a podobných zvěrstvech. Na dotaz kde mají trojhranný bity nebo sady bitů, začne řvát že nic takovýho není, bity jsou plochý nebo na křížáky a nic víc. Pak řekne, že není z toho oddělení ale od dřeva a jde doprdele ke svý kase.
Případně prodavač od nářadí řekne, že xx mají v oddělení zahrady a tam zase řeknou, že to xx mají v oddělení s nářadím.
Jenže tito ohoni jsou za službu zákazníkovi placeni. Prodávající na aukru prostě nabízí, co nabídnout chce.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Tak já, když jsem kupoval auto, tak mě stačilo, že bude červené. Jiné jsem nechtěl a jako doplňky mi stačila právě ta klimatizace, okna v elektřině a výfuk na správné straně. :lol:
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jjilek »

Crifodo píše:Prostě není z branže a nezájímá ho to, na druhou stranu to nechce naházet do kontejneru. To není nic špatného. Já bych podobným stylem prodával možná plesové šaty nebo sadu nástrojů na výrobu houslí.

Spíš to má z kontejneru nebo pracuje v SD. :D
termit256

#8 Příspěvek od termit256 »

Na tom opravdu neni nic spatneho, ja tak taky obcas neco prodavam kdyz se mi nechce zjistovat co je to za vec a nasledne se dohadovat s kupujicim ze to nema pamet DDR4 jak jsem opsal nekde z internetu, ale DDR3.5 apod. Proste to tam placnu jak to lezi a bezi a pokud se nekomu popis nelibi, tak at to nekupuje.
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Pardon za trochu OT:
p32 píše:...když jsem kupoval auto, tak mě stačilo, že bude červené. Jiné jsem nechtěl...

Jo, to já jsem chtěl taky, první dva Swifty jsem měl červené, tak jsem chtěl i ve stejné barvě i nový. A to hned, než si to rozmyslím. Vybral jsem si 1,2 VVT 69 kW s klimou, ten v červené prostě nebyl a nikdo mi nebyl schopný říci, kdy bude.
Ale 55 tisíc sleva za to, že ho nebudou převážet z prodejny v Třebové, kterou prý ruší, až do Kladna, ale vyloží ho už v Jičíně, byla dostatečně motivující k tomu, abych na červené netrval. Vzal jsem tedy temně stříbrnou (Galactic grey). Zvykl jsem si rychle. A tu prodejnu v Třebové nakonec nezrušili, místo toho o čtyři měsíce později zrušili prodejnu a servis v Jičíně... a na garančky jsem jezdil do Hradce a vlastně to tam dávám i na servis s STK, čili jsem proti těm, koho zajímá jen barva, vlastně žádnou výhodu nevyhrál.

A k tématu: taky bych měl starosti při prodeji počítače, kdyby se mě někdo zeptal, co je uvnitř, musel bych se podívat do systému a případně počítač i otevřít. Věděl jsem to, ale nepamatuji si. Dokud funguje, je mi úplně jedno, co je uvnitř. Podobně s mobilem - má víc funkcí, než vystřídali mnozá členové naší vlády dohromady, víc funkcí, než potřebuji. Nedokázal bych je vyjmenovat.
termit256

#10 Příspěvek od termit256 »

Ono ani tak nejde o to ze bys to nezjistil, ale stavalo se mi ze mne pak kupujici buzeroval kvuli detailum a chtel porad nejake pitome slevy apod.
Tak mu proste odepisu ze tomu nerozumim a ze kupuje to co je na fotce a mam klid.
dvorak

#11 Příspěvek od dvorak »

To mi něco připomíná - a sice : Před časem vyhradli švagrovi byt a mimo jiné ukradli i počítač. Když to policajt sepisoval, chtěl vědět o tom popčítačí nějaké podrobnosti. Když mu švagr řekl, že měl 60 GB RAM, policajt se zeptal : jakou měl barvu ten rám ?
Pikofarad

#12 Příspěvek od Pikofarad »

To musel být policajt s vyšší odbornou kvalifikací,policejní magistr,umí psát, telefonovat a z obušku a píšťaly měl minimálně chvalitebnou
ok1hga

#13 Příspěvek od ok1hga »

Pikofarad píše:policejní magistr,umí psát, telefonovat a z obušku a píšťaly měl minimálně chvalitebnou

https://youtu.be/p9fvpYWOj3o?t=2077
sinclair

#14 Příspěvek od sinclair »

Špatně, to je tzv. mozkový myšlení. :D

Mě spíš zaráží, kolik je na Aukru v prodeji součástek, ukradených z výroby.
termit256

#15 Příspěvek od termit256 »

Napriklad?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“