Počítačový zdroj KME PZ-400 (aneb co si nekoupit)
Moderátor: Moderátoři
(mám odzkoušeno, že pokud je závada ve zdroji někde v obvodu PG, tzn. pokud PG není v log1 deska v PC nenabíhá, stačí ale PG výstup připojit "uměle" na log1, takže tam žádná prodleva není a deska normálně naběhne)
- Přílohy
-
pg.jpg- (51.29 KiB) Staženo 106 x
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
- Přílohy
-
10.jpg- Po vypájení těch původních kondenzátorů.
- (56.67 KiB) Staženo 105 x
-
11.jpg- Po osazení nových kondenzátorů. Na desku se nevlezou musí být "ve vzduchu".
- (54.18 KiB) Staženo 98 x
-
12.jpg- Jak málo místa...
- (58.23 KiB) Staženo 92 x
-
13.jpg- Horní tranzistor: DE 2SA1020 Y-07, Dolní tranzistor: ST25A 733P T1 B, Levá dioda: 1N4148, Pravá dioda: 1N4736, Kondenzátor: 10uF/50V
- (33.54 KiB) Staženo 94 x
-
14.jpg- (49.09 KiB) Staženo 82 x
Pak ked vybuchne tak sem hodim fotku nech sa pobavite ... Inak berte to tak na pobavenie ako ja to berem majitel si neda dohovorit tak len typujem co vsetko odide pri vybuchu toho zdroja --- ale zaujimalo by ma co snim moze byt teoreticky ked tak strasne pisti po zapnuti pc
A kutilmile - nelituju tě
1. totalny smejd neznameho vyrobcu oznaceny ako 250W, pricom vnutri to vyzeralo tak na 100W
2. kvalitny zdroj od Macron Power (predavaju sa aj ako DTK) oznaceny ako 300W, ktory vnutri vyzera lepsie ako mnohe 400W
Takze ak je to ten Macron Power, tak tie vydrzia dost. Takyto 200W zdroj bez problemov zvladne napajat take veci, s ktory mi maju "350W" smejdy dost velke problemy. Akurat sa obcas nafukuju elyty, tak to treba skontrolovat. A tiez zistit, ci naozaj piska zdroj alebo nieco ine (napriklad doska).
Tak neviem ale piskanie zdroja kvoli nadmernej zatazi sa mi nezda.... Ten zdroj je uz stary, namontoval som ho do toho pocitaca 2 hodiny som to skusal v plnej zatazi a pod., vsetko bezchybne islo tak super, na druhy den vola kamarat ze piska mi zdroj dojdem knemu a fakt zdroj piska ze je to pocut cez celu miestnost a je to strasne neprijemne .Teda ide o to ze zdroj v podstate 8hodin slapal bez piskania v pohode a potom zacal piskat a odvtedy piska nonstop vzdy aj ked vyberem grafiku, odpojim disk a DVDRW ,, zdroj uz piska stale odvtedy tak nemyslim si ze je to zatazou skorej to uz znaci ze to coskoro vybuchne
A este stale mi je zahadou ako je mozne ze ten pocitac funguje aj v plnej zatazi bezproblemov .... hocikdo by povedal ze to neni sanca aby to slo stym zdrojom a ja sam sa cudujem ze to normalne funguje az na to piskanie stavim sa o hocico ze ten PC ma omnoho vyssi odber ako 14A na 12V vetve co je napisane na zdroji !!!
ZdenekH píše:Ještě před vyhozením těch elytů bych je schválně přeměřil. Docela by mě zajímalo k čemu dojdeš. Ne vždy platí, že nafouknutý je v háji. Pokud máš trochu slušný můstek tak si schválně přeměř C a Rs těch kondů.
Taky by mě to zajímalo, ale mám jen obyčejný multimetr, který neumí změřit kapacitu
ZdenekH píše:Ne vždy platí, že nafouknutý je v háji. Pokud máš trochu slušný můstek tak si schválně přeměř C a Rs těch kondů.
Nafuknuty je 1000000% vadny a treba ho vymenit. Ked nafuknuty nie je, tak to nic neznamena - moze byt dobry ale kludne aj uplne suchy.
Ten smejdovy druh Frontierov na naozaj odpaloval dost casto - klasicky vyschol elyt 22uF v pomocnom zdroji a potom to islo cele... Macron Power ma pomocny zdroj rieseny inak (je tam optoclen, ale neviem presne, ako to funguje, kedze som to nikdy nemusel opravovat