Napětí ve vodě bazénu.
Moderátor: Moderátoři
A jestli tam samarita viděli pobíhat s vercajkem a pak mu trčely nohy z mokré šachtice s jističema, tak na to majitel dokonce bude mít i svědky.
Tahle situace nemá ani jednoduché, ani levné řešení.
Každopádně to musí vidět i důkladně proměřit zdatný revizák, co následně vystaví zprávu. A toho někdo musí zaplatit. Ale ani ta revizákova zpráva v jakémkoli znění ještě nezabrání majiteli - kolenovrtovi v horkých dnech to neprovozovat, kór když má děti.
Vzhledem k tomu, že je v tom samarit už "namočený" a majitel je hňup, tak bych doporučoval, aby to hňupovi prostě odštípnul či zneschopnil tak, aby do toho už nemohlo NN jít.
Je to určitě bezpečnější, než případně zbytek života mít na talíři, že jsem něčemu mohl zabránit a neudělal jsem to.
To napětí samo je zatím jen signálem, že to někde prosakuje a časem to může být horší, voda se dostane skoro kamkoliv. Taky to může být třeba vadný, nebo neběžně velký odrušovací kondenzátor, vlhký kabel, prosakující těleso, čerpadlo - je toho víc.
Revizák to musí každopádně měřit /ne diagnostikovat/ a zapsat tak, aby bylo naprosto jasné, že jde o poruchu, nikoli o vlastnost.
Jestli se samarit necítí být tak zdatný, aby to uvedl sám do bezpečného stavu, musí to udělat někdo jiný, jinak může lítat v průseru samarit i majitel.
Kór, když je to takový hňup, jak samarit píše. Tím spíš bych si dal pozor.
Je nevděčné někomu pomáhat a něčeho si vůbec všímat.
Doporučení, aby si filtraci při koupání vypínal, nebere asi vážně, mívá ji stále puštěnou s tím, že " zapomněl".
A mám bazén se solničkou, vloni zprovozněný, zapojený samozřejmě přes fíčko a podle předpisů a když jsem na jaře dělal nějaké dokončovací práce, klečel jsem u toho propocený a strkal rozdrásané krvavé ruce do bazénu, také jsem si toho slabého brnění všimnul. Ale je to opravdu neznatelné, člověk musí zároveň stát na mokré hlíně a strkat do vody nějakou končetinu s otevřenou ránou nebo to zkoušet jazykem. Nechává mne to v klidu.
- scorpions-cz
Ten blbec co dělal strejdovi jeho elm. rozvaděč na původní společné vedení zapomněl připojit nulák u našeho elektroměru.
- Artaban001
To je v pořádku a doufám, že víš proč tomu tak je.scorpions-cz píše:Mockrát se mi stalo, že když stojím na kovovém žebříku při seřizování satelitu a dotknu se koaxu a žebříku zároveň tak je to taky cítit a někdy docela dost.
Já zásadně nemohu souhlasit s tím, že by koupající se dítě sedělo na dlažbě na kraji bazénu s nohama ve vodě, aby jeho tělem procházel jakýkoli el. proud při jakémkoli napětí způsobeném nainstalovaným zařízením. (O event. galvanickém či přírodním vzniku el. napětí se snad bavit nebudeme).
Velmi správně jsi udělal to, že jsi mu to upozornění poslal datovou schránkou a máš doručenku. Těch 35 Kč tě stála ta blbost pomáhat hňupovi.
Ať se stane cokoliv, tak jsi prostě z obliga.
- scorpions-cz
p32 píše:...Velmi správně jsi udělal to, že jsi mu to upozornění poslal datovou schránkou a máš doručenku....Ať se stane cokoliv, tak jsi prostě z obliga.
Dík za pdporu tobě i ostatním, kteří mě inspirovali "udělat si alibi". Kdybych tu toto vlákno neotevřel, asi bych to neudělal a jak píšeš mohl bych do toho spadnout na celou řadu let problémů.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]