Drony utahování šroubů potisící .... užijte si naposled
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
https://debaty.net/discussions/2869724- ... u-zakazane
- weed_smoker
Můj soused okolo 40 let dostal k narozeninám dron s kamerou a odposlechem . Lítal mi s ním po dvoře metr a půl nad zemí nahlížel do oken a dráždil psa. A to několik dní po sobě a já slyšel přes plot jak se chechtá s kumpány, že je z toho pesan celý hotový. Taky mé přítelkyni naletěl metr před obličej dron o průměru skoro metr. vytáhl jsem vzduchovku a už se s ním neukázal, tedy co vím. Tyhle věci by měly být doménou modelářů a ne že každý kdo má peníze tak koupí hotovou věc a dělá s ní bejkárny.
- tomasjedno
Pokud mi s ním někdo bude podobně lítat na mém pozemku, bez většího rozmyslu po něm hodím to první co budu mít po ruce. Mám malé děti, psa a vím co tyhle věci dokážou, takže pokud to někomu bude vadit, zkusím to uhrát na jednání v sebeobraně.
Mimochodem s létáním nad lidmi stejně musíš mít speciální povolení a to se předpokládám každému jen tak nedává.
S nařízením souhlasím. Tím, že se z toho stala masová záležitost která se dává bez rozmyslu každému, tak to došlo za hranice tolerovatelnosti. A dětem podle mne takovéhle věci du ruky už vůbec nepatří, maximálně s trvalým dozorem dospělého.
- weed_smoker
bu2520 píše:pokud mě dron ohrožuje na zdraví a možná i na životě tak nevím proč bych se měl nechat skalpovat.
Pokud je hodně blízko,sejmul bych ho násadou(praštit,mám s tím zkušenost a dron šel opravit) nebo bowdenem/licnou(hodit na motory),nablízko netřeba vzduchovku.
BTW.Už jsem slyšel i o použití magnetronu(impulsní provoz 10Hz 1:1) jako zastavovače dronů.Toho magnetronu už bych se ale bál,může se s ním omylem sejmout i to,co uživatel nechtěl(různý EZS,TV/SAT přijímače,telefony,WIFI,ale i třeba BTS a opravdový letadla,možná včetně stíhaček) a může se tim ledasco popálit (ostatní kolemjdoucí,zvířata,stromy…)