Drony utahování šroubů potisící .... užijte si naposled

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Nojo, no, tak už to neprodají - a mám strach, že si bude někdo registrovat tu hračku, kterou jde schovat do toho ovladače.
Yarda1

#3 Příspěvek od Yarda1 »

Pár malérů s drony už se stalo, vymaštěnci vymaštění co si myslí, že pro ně zákony (ani ty fyzikální) neplatí si to vykoledovalli.

https://debaty.net/discussions/2869724- ... u-zakazane
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
weed_smoker

#4 Příspěvek od weed_smoker »

Stejně se na to každej vykašle a objedná si drona po dílech.Další pamflet k ničemu.
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

alespoň přiloží ruku k dílu a ne že jen bude tupě kupovat .
Můj soused okolo 40 let dostal k narozeninám dron s kamerou a odposlechem . Lítal mi s ním po dvoře metr a půl nad zemí nahlížel do oken a dráždil psa. A to několik dní po sobě a já slyšel přes plot jak se chechtá s kumpány, že je z toho pesan celý hotový. Taky mé přítelkyni naletěl metr před obličej dron o průměru skoro metr. vytáhl jsem vzduchovku a už se s ním neukázal, tedy co vím. Tyhle věci by měly být doménou modelářů a ne že každý kdo má peníze tak koupí hotovou věc a dělá s ní bejkárny.
Zmije

#6 Příspěvek od Zmije »

Doufám, že ta vzduchovka byla registrovaná :)
Jak na tom budou modeláři s letadélky na dálkové ovládání, nebo větroni, sifóňáky... bez řízení?
tomasjedno

#7 Příspěvek od tomasjedno »

Zmije píše:Doufám, že ta vzduchovka byla registrovaná :)
To bude třeba až podle novely zákona o zbraních a střelivu, kterou má do konce t. r. předložit MVČR na vládu.
Milan_F

#8 Příspěvek od Milan_F »

bu2520 píše:...vytáhl jsem vzduchovku ...

Tak to seš úplně stejnej magor... pokud drona sejmeš, jseš stejně trestně odpovědnej, jako onen "pilot".
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

A co když na něj hodíš síť? Taky trestný?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kbulda

#10 Příspěvek od kbulda »

bu2520

#11 Příspěvek od bu2520 »

pokud mě dron ohrožuje na zdraví a možná i na životě tak nevím proč bych se měl nechat skalpovat.
masar

#12 Příspěvek od masar »

A ještě na mým pozemku... :wink:
houmr

#13 Příspěvek od houmr »

pokud drona sejmeš, jseš stejně trestně odpovědnej, jako onen "pilot"."
Pokud mi s ním někdo bude podobně lítat na mém pozemku, bez většího rozmyslu po něm hodím to první co budu mít po ruce. Mám malé děti, psa a vím co tyhle věci dokážou, takže pokud to někomu bude vadit, zkusím to uhrát na jednání v sebeobraně.
Mimochodem s létáním nad lidmi stejně musíš mít speciální povolení a to se předpokládám každému jen tak nedává.

S nařízením souhlasím. Tím, že se z toho stala masová záležitost která se dává bez rozmyslu každému, tak to došlo za hranice tolerovatelnosti. A dětem podle mne takovéhle věci du ruky už vůbec nepatří, maximálně s trvalým dozorem dospělého.
termit256

#14 Příspěvek od termit256 »

A co treba takove rakety? Nekde jsem cetl (neoveroval jsem to) ze do 1.2 metru delky a ctvrt kila paliva (plus nejake dalsi nepodstatne omezeni vykonu) na to nemusi byt zadne povoleni. Tim by se dal dron v pohode sejmout a muzes rict ze to byla kolize modelarskych stroju :-)
weed_smoker

#15 Příspěvek od weed_smoker »

bu2520 píše:pokud mě dron ohrožuje na zdraví a možná i na životě tak nevím proč bych se měl nechat skalpovat.

Pokud je hodně blízko,sejmul bych ho násadou(praštit,mám s tím zkušenost a dron šel opravit) nebo bowdenem/licnou(hodit na motory),nablízko netřeba vzduchovku.
BTW.Už jsem slyšel i o použití magnetronu(impulsní provoz 10Hz 1:1) jako zastavovače dronů.Toho magnetronu už bych se ale bál,může se s ním omylem sejmout i to,co uživatel nechtěl(různý EZS,TV/SAT přijímače,telefony,WIFI,ale i třeba BTS a opravdový letadla,možná včetně stíhaček) a může se tim ledasco popálit (ostatní kolemjdoucí,zvířata,stromy…)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“