G4-151

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#16 Příspěvek od fredis »

Já myslel zalakovaný součástky. No a černej konektor, co jinýho než stříbro :wink: .
Rotor rotuje a stator stagnuje...
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Většinou to byly kontakty postříbřený nebo celý stříbrný - v prostředí atmosféry se sirnýma zplodinama SO₂ a podobnýma se pokrejvaly poměrně rychle černým sirníkem stříbrným ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

fredis píše:Já myslel zalakovaný součástky.

Jasně, rozuměl jsem Ti, jen že šváby byly zvodotěsněný a kousek vedle byl konektor, co by byl hned sežrán. :)
Ekkare, paradoxně protějšky v roštu byly zlacený. :roll: V konektorový fabrice zlato bylo, v plošákový jen stříbro. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
oravan

#19 Příspěvek od oravan »

Omluvam sa ešte všetky schémy nemám je toho pomerne hodne ako náhle to bude hneď to upnem ,no z tým lakom teda nič moc ale si myslím že by mohla byť centrálna chyba ,chýbajuce napätie a mohlo by to skočiť no veď uvidíme .Tie schémy boli na nete tak sa ešte raz omlúvam a doskénujem ích
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Ono taky s ruskejma keramickejma švábovejma futrálama (a nejen s nima, třeba i s DIL14 a 16 od Farchilda) byl jeden problém a to že po cca 20 letech okolo noh prolezl do vnitřní komůrky pro čip vzduch s vlhkostí zvenčí a časem "uhnily připojovací vlásky". To nalakování epoxydem by mohlo tenhle proces hodně zpomalit, třeba budeš mít kliku.
Jirka

oravan

#21 Příspěvek od oravan »

No uvidíme ešte mám tak dobrú polovicu ,to asi stavali prístroje do ponoriek alebo do terénu aby niečo vydržali
oravan

#22 Příspěvek od oravan »

Prikladám linku na schémy je to nič moc tá knižka sa ide rozpadnúť ale hádam pomôže
https://uloz.to/file/F8icl5NGe5Xu/generator-rar
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Tak začni na stránce 24 kontrolou +5V, -5V, +12V, -12V, +7,5V.
Jinak ta rozmazaná neostrá kopie nic moc, z toho se to bude dávat do chodu dost blbě. Zatím jsem jen našel že displej je multiplex ale co ho řídí je nečitelný. Asi by to chtelo vytisknout a poskládat aby byl celkovej přehled.
Jirka

oravan

#24 Příspěvek od oravan »

skúsim opraviť tie strany ,ktoré sú zlé poprosím napíš mi ktoré by tak prišli v úvahu a dám to nejako do kopy aby zo bolo čitateľné
oravan

#25 Příspěvek od oravan »

Ahoj vratil som sa dneská zo špitálu a tak sa omluvám hneď zajtrá to okopčím a sen vložím k MP sa dostanem asi za 10 dní aby som mohol to pomerať tak potom sem upnem namerané hodnoty tak ma prosím nezožerte že som ticho ďakujem
oravan

#26 Příspěvek od oravan »

Prosím omluvte ma bol som v špitály a ešte idem znovu mám veľmi podlomení zdravie a tak nestíham ten výkres dodám ako náhle mi to povolí zatiaľ ďakujem za pomoc
oravan

#27 Příspěvek od oravan »

chlapi idem poďakovať merač ide ale je tam niečo z čím si nedám radu asi servis ak to niekto opravuje ešte raz ďakujem
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“