Vosí hnízdo v autě

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Vosí hnízdo v autě

#1 Příspěvek od ZdenekHQ »

Zrovna před týdnem jsem zažil situaci, že jsem otevřel přední kapotu u auta, naklonil se a po chvíli zjistil, že mně hučí v rozkroku. Přesně uprostřed za přední maskou parádní vosí hnízdo. Sice neútočily, ale přesto byly vyhoštěny.

Ovšem toto je masakr: http://www.autoforum.cz/bleskovky/vosy- ... ho-branily
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

brrrr :|
PavelFF

#3 Příspěvek od PavelFF »

V tý Americe to bylo zbytečný. Auto nevypadalo, že by se s ním ještě dalo jezdit. Má tam po lese několik vraků. Nějaký bordelář. Vosy byly daleko od obydlí.
Vosy před zimou umřou samy od sebe. Potom hnízdo stačí vyházet a vyluxovat. Což bude stejně muset udělat. Nemusel by platit drahou likvidační firmu.
davemh

#4 Příspěvek od davemh »

Jak je to s vosami v "tropických" krajinách, kde v zimě nemrzne? Nemají tam vosy teoreticky neomezenou životnost?
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

těch videjí tam mají víc . . .

taky zajímavé . . .
https://youtu.be/V3sj6edu3Go
pavel16

#6 Příspěvek od pavel16 »

Taky dobrej domeček:
Přílohy
427932_10150781286211283_173813726282_10011232_1349450848_n.jpg
427932_10150781286211283_173813726282_10011232_1349450848_n.jpg
Yarda1

#7 Příspěvek od Yarda1 »

Svého času jsme měli v kanclu minipočítač, jedna ze skříní byla poloprázdná, tak jsme do ní ukládali prázdné flašky od vína (nebyli jsme spolek ožralů, ale přece jen občas někdo kdo něco slavil dal láhev do placu). Šéf měl řeči, já jsem jednou objevil prázdné vosí hnízdo, tak jsem ho odloupnul a do té skříně přilepil, co bude říkat šéf, až bude kontrolovat, jestli jsme jeho příkaz ohledně prázdných flašek splnili. Šéf se tam nekoukal, ale když přišli servisáci něco opravit, tak se divili.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

PavelFF píše:V tý Americe to bylo zbytečný. Auto nevypadalo, že by se s ním ještě dalo jezdit. Má tam po lese několik vraků. Nějaký bordelář. Vosy byly daleko od obydlí.
Vosy před zimou umřou samy od sebe. Potom hnízdo stačí vyházet a vyluxovat. Což bude stejně muset udělat. Nemusel by platit drahou likvidační firmu.

Lousiana lezi v subtropickom pasme, takze osy asi mozu vydrzat podstatne dlhsie.
Nakadah

#9 Příspěvek od Nakadah »

To mě se do auta loni i letos nastěhovali mravenci. Koncem jara obvykle. Vždycky to vylikviduju insekticidem. Mají cestičky podél prahů dveří z kufru až pod palubovku. Ale nikde není co by mohli žrát, žádné zbytky potravy. Moc tomu nerozumím co je tam vlastně táhne.
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Roztoči, ty jsou v autě všude. Tvrdil mě to jeden entomolog. Prý na čas pomůže ozónová dezinfekce.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PavelFF

#11 Příspěvek od PavelFF »

rnbw píše:
PavelFF píše:...

Lousiana lezi v subtropickom pasme, takze osy asi mozu vydrzat podstatne dlhsie.
To mě nenapadlo. Tím se vysvětluje, proč jsou některá hnízda na Youtube tak obrovská. Mají na výstavbu několik let.
Tady u nás tak velké hnízdo nestačí za sezonu postavit.

Momentálně mám sršně na půdě a váhám, jestli počkat na zimu, nebo je zkusit zlikvidovat. Ony by mi ani nevadily. Nejsou agresivní. Ale zdá se, že mi rozežírají střechu, izolaci a fólií. Je slyšet jak hryžou. Vzhledem k nebezpečí poštípání při likvidaci, jejich užitečnosti a ceně spreje je spíš nechám dožít.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mně vosy "žerou" kolíčky na prádlo. :D

A jestli ti sršni něco rozebírají, tak spíš nějakej trám. Folii žerou myši a kuny.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Nakadah

#13 Příspěvek od Nakadah »

Sršni před zimou vyhází z hnízda nedospělé larvy a kukly. A hnízdo opustí. Sršni mi nijak nevadí a jejich hnízdo ve střeše jsem nelikvidoval. Před zimou ho zlikvidovali sami a už se do něj nevrátili. Vlastně mi ani nějak nevadí vosy, občas se bavím že jim kápnu na posezení na zahradě trochu sladké limonády a sleduju jak se pasou. Pokud je člověk neprovokuje, tak nijak neútočí.
tornado6

#14 Příspěvek od tornado6 »

No proste Američani, všetko musia urobit ako tupci,som zvedavý, čo by urobili keby to bolo v osidlenej oblasti a tie osi by dopichali kopu ludí, namiesto toho aby obalili auto do neakej folie a napustili tam neaký insekti plyn a hotovo.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“