Multifunkce Sharp AR153 E N problém s ovladači

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#16 Příspěvek od xsc »

Tak to je dobré matení uživatelů...
jirka5

#17 Příspěvek od jirka5 »

Díky rnbw, tohle by mohlo pomoci, ovšem, jak ses dostal k té tabulce, nemůžu ji pod tou adresou najít, ukazuje se mi jen nabídka typu kopírky AL1530CS, volba systému Windows a poznámka, že driver není dostupný pro stahování. Když přejdu na domovskou stránku australského Sharpu, tak na něm o AR153EN nic není, nejsou k dipozici ani žádné drivery.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Zvol "Windows 7", klikni na GO a mas tam linky na dva ZIPy. Ten zoznam podporovanych zariadeni som vytiahol z jedneho toho ZIPu.
jirka5

#19 Příspěvek od jirka5 »

Rozbalil jsem a pozotvíral úplně všechno, ale žádnej texťák ani tabulku jjsem nenašel. Přemýšlím, že to je nakonec jedno, protože stejně jde jen o seznam ovladačů, nikoliv o ovladače samotné. Nemám pochyb o tom, že driver pro W7 existuje, ale najít ho.
Dnes odpoledne má volat technik z firmy, která tu multifunkci dodala, tak uvidím.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Nechapem, co robis :roll:
STIAHNI SI TEN ZIP, ROZBAL A NAINSTALUJ!
jirka5

#21 Příspěvek od jirka5 »

Pochopil jsem to, rozbalil a zkusil instalovat. Okamžitě se objevila chybová hláška Program Setup.exe přestal pracovat.
jirka5

#22 Příspěvek od jirka5 »

Tak, problém je vyřešen, už to funguje. Zásadní chyba byla v tom, že jsem si myslel, že původní ovladače jsou zastaralé a nechodí pod W7. Ovladače však umí chodit i pod W7, nejsou ovšem digitálně podepsané. Po zákazu vynucení podepsaných ovladačů v editoru místních zásad skupiny šlo normálně použít originální instalační CD a instalace se dokončila. Před tím ovšem bylo nutno odstranit ten bordel, který tam vznikl instalací různých driverů stažených z netu, což nedylo jednoduché. Odinstalování nepomohlo, zařízení se muselo odejmout a pak znovu instalovat. Povedlo se to až na třetí pokus, ale už jde normálně tisknout a skenovat.

Děkuji všem, kteří se mi tady snažili svou radou pomoci.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“