Ne/kvalitní elektronické součástky z Číny a českých e-shopů

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Sadra17

#31 Příspěvek od Sadra17 »

masar píše:Co si to jen dovolii? A jak dlouhý podle tebe měly být? :wink:

proti koupeným u nás je to obr :wink:
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Mozno skutocne tie 3 W vydrzia.
masar

#33 Příspěvek od masar »

Určitě. Jde jen o to, kolik minut... :wink:
robo

#34 Příspěvek od robo »

Před asi 2 měsíci jsem opravoval místní placku Hyundai co už něco pamatuje. Obraz se třepal a na čt24 byl problém přečíst ten dole běžící text. El. kondenzátory ve zdroji měly pupek. GM mám kousek a tak jsem tam koupil několik elitů na 105°C. Obraz byl perfektní. A v sobotu se obraz začal třást znovu. Předpokládám že to je vinou ne-kvalitních kondenzátorů co jsem koupil v GM. Protože tv nemá T2 tak už to asi nemá cenu spravovat a rovnou koupím novou.
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

Do zdroja patria low-ESR elyty a nie nejaky hnoj z GME. Tie su dobre tak do radia.
p32

#36 Příspěvek od p32 »

robo píše:Předpokládám že to je vinou ne-kvalitních kondenzátorů co jsem koupil v GM.
Já bych zase předpokládal, že jsi určitě vůbec nezměřil než jsi je tam dával.
rnbw

#37 Příspěvek od rnbw »

Pripadne tam zostali nejake povodne, ktore v momente opravy boli este "dobre".
robo

#38 Příspěvek od robo »

Nové jsem neměřil, byla to taková neplánovaná akce, třeba to vyjde, a teď vím že to nevyšlo.
Pokud je projev závady po krátkém čase naprosto stejný tak bych řekl že problém bude ve stejné součástce,a navíc když je typ součástky el. kondenzátor. Asi vezmu měřák a ty skvělé součástky z GM změřím ač se mě už do toho nechce.
BOBOBO

#39 Příspěvek od BOBOBO »

Zrovna tomuto nevěřím .
petula
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od petula »

pontiaq píše:Zdravím.

Chtěl bych se zeptat. Kupujete el. součástky (rezistory, kond a další...) z Aliexpressu či Ebaye? ...

Z Aliexpresu nekupuji, protože to je 100% z Číny. Ale kupuji občas z eBaye, ovšem pouze od prodejců z Anglie nebo Německa, kde je prakticky jisté, že se jedná o přebytky skladových zásob a původ, výrobce součástek je jasný. Např. jsem takto pořídil opravdu kvalitní přesné kondenzátory z bývalého SSSR, nebo přesné odpory z Německa anebo levně skříně Schroff z Německa z výprodeje. Nekupuji na eBay současné , soudobé součástky, které lze často pořídit u RS nebo Mousera levněji. Ebay je totiž drahé. Nekupuji zásadně ani z Polska, protože v Polsku je gigantické překladiště, distribuční centrum čínské Hedvábné stezky, kterou proudí do Evropy čínský brak. Před pár dny jsem chtěl koupit Cisco firewall z Anglie a zjistil jsem, že prodejce je "anglická" firma řízená polákem. Přišel jsem na to tak, že mi poslali proforma fakturu bez DPH. Namítl jsem, že ji maji chybně. Prodejce vysvětlil, že fakturu dostanu z Polska. Našel jsem si firmu v anglickém obchodním rejstříku a zeptal se odkud teda přijde ten Cisco firewall. Odpověď byla, že ze skladu v Polsku. Tedy původ je Čína a téměř jistě čínský padělek. Cisco firewal jsem nekoupil u této firmy. Nemíním kupovat levný čínský brak.

Mimochodem, před pár dny se na mne obrátil jeden zdejší člen, abych mu prodal BUY69A. Dal jsem mu cenu o 10% nižší než má Farnell a bez dopravy kterou účtuje Farnell. Přišla odpověď, že jsem "drahý", a odkaz na esho do Litoměřic, kde BUY69A mají za tuším 85 Kč. Jenže BUY69A z Litoměřic je výrobce Čína (uvádí tam i firmu) a zjevně to je padělek. Ale je to levné a na to stále mnoho lidí slyší. Mnoho českých eshopů nakupuje v distribučních centrech čínské Hedvábné stezky v Polsku.
Celeron

#41 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem se pěkně nas...l! Před cca třema týdny jsem v mikrovlnce Brand vyměnil mikrospínač Start. Chodil "na heslo". Dal jsem tam čtyřnohou potvoru v rastru asi 10 x 7,5 mm koupenou před lety v GESu když byl ještě v Hradci.
Dnes zase to samý, musí se mačkat hodně ke straně jinak nespíná. To musí být hroznej šmejd když to za 3 týdny v občas vlhkým vzduchu při vaření shnije. Asi se podívám, jestli se někde ve skladu neválí vrak čelního panelu Bratislavskýho videa, tam budou určitě ještě kvalitní.
:roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
masar

#42 Příspěvek od masar »

Pokud ten spínač 7.5x10mm spínal (a rozpínal) kW, tak se asi není čemu divit. :wink:
rnbw

#43 Příspěvek od rnbw »

Tie mikrospinace mozu byt hnile uz z vyroby alebo od zleho skladovania...
termit256

#44 Příspěvek od termit256 »

S 30 let starymi komunistickymi spinaci to fakt vytrhnes :-)
PotPalo

#45 Příspěvek od PotPalo »

Náhodou, tie čo dávali do televízorov OTF v roku 1995, tie fungujú dodnes. Majú totiž silikónové tesnenie, takže sa do nich prach ani vlhkosť nedostane.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“