Raz mi menili olej v servise. Za pár dní kvapkal olej okolo vypúšťaku z vane. Tak som ho vybral a našťastie len na skrutke strhnutý závit. Určite ho dorvali uťahovákom.
Rázový utahovák 230V - výběr
Moderátor: Moderátoři
Raz mi menili olej v servise. Za pár dní kvapkal olej okolo vypúšťaku z vane. Tak som ho vybral a našťastie len na skrutke strhnutý závit. Určite ho dorvali uťahovákom.
Jinak když utáhneš kolo z lehkých slitin po nasazení momentem 120 Nm, tak se ti za sezonu ten šroub do hliníku zažere a zpět to musíš povolovat vetší silou. A to se ani nebavím o tom, že po utažení kol by se po cca 200 km měly šrouby znova překontrolovat, eventuelně dotáhnout. Hádám, že tady na ten úkon do servisu už nikdo nejezdí a každý to dá podle citu.
v druhom, frajeri, maju momentak ale... , skrutky najprv dorvu pneumatickou utahovackou na max a nasledne uz len prilozi momentak a cvakne uz bez pootocenia skrutky.
na jar som mu povedal ze na mojom aute to spravi tak ako sa to ma robit, ubral som pneumatiku na minimum, nasledne uz momentakom skutocne zatiahol skrutku na moment ale ked to cvaklo tak sa mu to zdalo malo a tahal dalej, v zime sa postup opakoval, zas som ho upozornil ze je 🤐 a zas nic. Kupil som si momentak a budem si kolesa menit sam.
https://www.aliexpress.com/item/4000165 ... 2e0ewd1aQz
viděl jste takovýto momenťák někdo naživo?
Přesnost by podle mě měla být slušná (při dnešních přesnostech a cenách tenzometrů), ale nevím zda pak v praxi nepřekáží ta "krabička" nasazená na ráčně.