Polské uhlí--jak je nejlepší postup při zapalování kotle

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
milin

#16 Příspěvek od milin »

čekám na studenou frontu, v návodu to není, ahoj
Osmdesat

#17 Příspěvek od Osmdesat »

milin píše:neni zde někdo kdo používá kotel Viadrus hercules u24 4čl - jaky je správný postup zapalovaní kotle.

V návodu to je! http://web.ramo.cz/wp-content/uploads/2015/09/CZ_VIADRUS_HERCULES_U24_model_2009_Navod_k_obsluze_a_instalaci_9_2015.pdf
Na str. 21.
Já Viadrus nemám, mám Etku, každopádně ale používám postup nesprávný - zapaluji uhlí horkovzdušnou pistolí. Žádné blbnutí s Pepem, třískami, dřívky... Prostě hodím tam pár ks uhlí a z těsné blízkosti na to foukám, dokud to nevzplane, pak foukám chvíli dál, pak na to hodím ještě pár uhlíků, trochu pofoukám, zavřu, nechám rozhořet, pak přiložím. Můžu pak ještě chvíli foukat zespodu, zpod roštu. Slušnější levná horkovzduška sezónu vydrží. Mám problémy s tím, že se mi pak taví plast. Chtělo by to z plechu udělat nějaký chránič, aby se plast netavil, ale jsem líný; proto koneckonců používám tu horkovzdušku.
misocko

#18 Příspěvek od misocko »

tavi sa Ti ten prvy, cierny plast? ten daj kludne dole.
jedine co musis robit aby ti pistol vydrzala co najdlhsie, nechaj ju zakazdym chvilu dochladit na najnizsiu teplotu.
v robote nam ich odchadza hafo tym ze ich ludia pred vypnutim nedochladia, a este odparkuju vyfukom dole (mame speci bezpecnostne drziaky), potom horuci vzduch odpali bud nieco na elektronike alebo natavi vrtulu...
Osmdesat

#19 Příspěvek od Osmdesat »

Taví se mi ten plast kolem "fukaru". Když zblízka foukám na uhlí, vrací se mi horký vzduch zpátky a taví plast. Ale jen v té části, kde kryje ten kovový fukar. Tam to ani nevadí. Stejně se mi nakonec vylágrovalo ložisko v motorku, a tím byla horkovzduška k nepotřebě. Nevím, jakou mají životnost horkovzdušky v "normálním" provozu, takže nemůžu říct, jestli by se daný výrobek pokazil za stejný provozní čas, i kdybych s ním nezapaloval kotel.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“