Polské uhlí--jak je nejlepší postup při zapalování kotle
Moderátor: Moderátoři
milin píše:neni zde někdo kdo používá kotel Viadrus hercules u24 4čl - jaky je správný postup zapalovaní kotle.
V návodu to je! http://web.ramo.cz/wp-content/uploads/2015/09/CZ_VIADRUS_HERCULES_U24_model_2009_Navod_k_obsluze_a_instalaci_9_2015.pdf
Na str. 21.
Já Viadrus nemám, mám Etku, každopádně ale používám postup nesprávný - zapaluji uhlí horkovzdušnou pistolí. Žádné blbnutí s Pepem, třískami, dřívky... Prostě hodím tam pár ks uhlí a z těsné blízkosti na to foukám, dokud to nevzplane, pak foukám chvíli dál, pak na to hodím ještě pár uhlíků, trochu pofoukám, zavřu, nechám rozhořet, pak přiložím. Můžu pak ještě chvíli foukat zespodu, zpod roštu. Slušnější levná horkovzduška sezónu vydrží. Mám problémy s tím, že se mi pak taví plast. Chtělo by to z plechu udělat nějaký chránič, aby se plast netavil, ale jsem líný; proto koneckonců používám tu horkovzdušku.
jedine co musis robit aby ti pistol vydrzala co najdlhsie, nechaj ju zakazdym chvilu dochladit na najnizsiu teplotu.
v robote nam ich odchadza hafo tym ze ich ludia pred vypnutim nedochladia, a este odparkuju vyfukom dole (mame speci bezpecnostne drziaky), potom horuci vzduch odpali bud nieco na elektronike alebo natavi vrtulu...