Impedanční přizpůsobení
Moderátor: Moderátoři
Impedanční přizpůsobení
- Přílohy
-
1.JPG- (64.77 KiB) Staženo 108 x
uz jsem trosku probraty
no, nevim presne co to ma delat, chapu to spravne, ze napajis mostem civku (topeni) s pridanym kondenzatorem?
Jestli ti nejde o nejaky prubeh napeti, ale jen o efektivni proud civkou, tak bych to skusil zapojit tak:
1. trafo bych vyhodil
2. pro spojeni mostu a LC bych pouzil diodu (dostatecne dimenzovanou)
3. paralelne k LC bych pripojil seriove spojeni diody a odporu (dioda v zavernem smeru - ochrana proti prekmitum), diodu bych dimenzoval na dvojnasobne napeti a odporem nastavis maximalni proud pri tomto napeti, tak aby neprosvihnul diodu, pozor na utraceny vykon na odporu
Jestli jsem to pochopil zle, tak mi to prosim jeste jednou vysvetli
Impedanci obvodu, který má indukčně něco ohřívat, asi stejně těžko spočítáš přesně - ohřívaný materiál výrazně snižuje Q obvodu a tedy i jeho maximální impedanci. V podstatě se vlastnosti cívky blíží jejímu ohmickému odporu, tak musíš koukat, aby proud tekoucí přes tento odpor neodpařil tranzistory.
A ty tranzistory, FET neFET, bych chránil diodami v závěrném směru, každý přechod D-S jednou. Možná by to něco zachránilo.
Jen ten transformátor, i když pro 100kHz vyjde celkem malý, mi tam připadá zbytečný.
tedy i bod 3 je nesmysl, nejak jsem mel v hlave jen jednu polaritu (rozsekane ss napeti)
jedene spravne je to jak pise Hill...
-
Piitr