SSD v PC a následné problémy

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
aligator

SSD v PC a následné problémy

#1 Příspěvek od aligator »

Dobrý den,

prosím o radu zkušené.

Dnes jsem si dal do PC SSD HDD SU650 (120GB). Jako druhý mám zapojena SATA klasický HDD 500GB

Celková sestava je :

základní deska : H81M-DS2 rev 3.0
RAM 8GB
CPu : Intel Celeron G1840
zdroj : 350W

Je to sice hodně stará sestava, ale na moje účely bohatě postačila.

Zapojil jsem SSD disk na kanál 1 , na kanál SATA 2 druhý můj HDD a kanál SATA 3 je DVD mechanika.

Začaly problémy při instalaci Windows 7 PRO. Při dokončování instalac, když se má zobrazit plocha, se kousnul na logu Windows. Vypl jsem PC a zkusil zapnout znovu. Poté SSD disk neviděl BIOS.Připojil jsem ho na jiný SATA kanál a zase byl vidět. Nechal jsem jej tedy dojet na plochu. Zjistil jsem,že nezůstává zaseklý na logu Windows, ale jen 3 minuty se nic neděje a až pak se rozjede zase. Už toto mi přišlo velmi divné.

Poté jsem instaloval ovladače (dle posloupnosti jak jsem byl na tomto PC zvyklý).Při nucených restartech se občas zachoval nepředpokládaně a na plochu najel velmi rychle. Až jsem měl vše nainstalované, tak zase začal problém s USB myší. Porty USB jako takové fungovali ,ale myš ne (optika svítila, ale žádný pohyb).Někdy třeba po 3 minutách si ji našel Windows a fungovala. Někdy nepomohlo vůbec nic.

Tuto situaci vůbec nechápu. Zkoušel jsem schválně nainstalovat Windows zpět na můj klasický HDD a zde ani jeden neduh se neděje (ani to zaseknutí na logu Windows ani problém s myší).Zkoušel jsem i odpojit fyzicky můj klasický HDD a nechat jen SSD (abych vyloučil slabý zdroj), ale stále to samé.

V Biosu ho mám nastaven na AHCI

Aktualizovat BIOS jsem nezkoušel, protože zatím nevěřím, že to pomůže :(

EDIT: zítra mám ještě v plánu vyměnit SATA kabely za nové, ale pochybuji, že to pomůže. Je mi jen divné to, že se občas úplně ,,vypaří z dosahu biosu atd" .
aligator

#2 Příspěvek od aligator »

Vidím ,že je to SATA 3 . Aby v tom nebyl kámen úrazu :(

i když dle specifikace moji desky by neměl být problém.
Přílohy
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg
xsc

#3 Příspěvek od xsc »

SATA3 by neměl být problém. Ty Windows7 jsou původní nebo SP1. Já mám instalačku bez SP a dělalo to podobné věci, s SP už to chodilo OK.
aligator

#4 Příspěvek od aligator »

Děkuji za vaši odpověď.

Přiznám se, že jsem chtěl při tom neúspěchu :( ho zkusit nainstalovat, ale pořád jsem si říkal, že to určitě stejně nepomůže :(
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“