Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Andrea

#46 Příspěvek od Andrea »

Radix píše:Elektronika je těžko poživatelná.

Náhodou, když si představím hrst 0402 kondíků zpěněných na troše kalafuny a v tom orestovaný TQFP240, hmm, úplně se mi sbíhají sliny na jazyku :) (pokud neseženete 0402, stačí na drobno rozdrcené 1206, na kapacitě nezáleží)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vezmi vína, piva, vody a v tom ji vymej a přistav v kotlíku. Daj do ní trochu cibule, asi jednu a jablek několik skrájej a bílého chleba. I vař to spolu až bude dobře. Potom tu jíchu proceď skrze hartuch a okořeň pepřem, hřebíčky a šafránem. Jablek trochu usmaž navrch, když by je dával, aby navrch pretoval a potom jez. Item, jiné pretování. Vezmi oblúpené mandly a skrájej nožem čistě a řeckého vína, trochu to smaž a upretuj na rendlíku, poctiváť jest.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Radix

#48 Příspěvek od Radix »

Andrea píše:
Radix píše:Elektronika je těžko poživatelná.

Náhodou, když si představím hrst 0402 kondíků zpěněných na troše kalafuny a v tom orestovaný TQFP240, hmm, úplně se mi sbíhají sliny na jazyku :) (pokud neseženete 0402, stačí na drobno rozdrcené 1206, na kapacitě nezáleží)

Ještě bych to omastil silikonovou vazelínou.
Sendyx

#49 Příspěvek od Sendyx »

Z5 k tématu. Včera jsem zažil překvápko, díval jsem se na zakysanou smetanu (omáčka se blíží), co že každá z nich obsahuje mléko (což bych tak nějak čekal), ale kukuřičný škrob ? OMG 8O kam ty potraviny spějí.
EKKAR

#50 Příspěvek od EKKAR »

Úplně nejlepší jsou v tomto ohledu některé uzeniny z nejmenovaného (původně německého) obchodního řetězce (XXXX JE LEVNÝ!!!) - ty může i ortodoxní Žid požít bez strachu, že zhřeší, nebo stejně fanatický křesťan je může pojísti i v postní to den - pátek - neb masa neobsahují ani co by se za nehet vešlo...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sendyx

#51 Příspěvek od Sendyx »

Obsahují masa, co by se za PAZNEHT vlezlo... nedávno říkal známý, pracující v masokombinátu, že šofér vezoucí mouku z mlýna říkal "já teď vozím do Masny víc mouky než do pekáren ".
Skay
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Skay »

Zrovna žeru párek...no to ste mi zkazili chuť :( hmm asi by jsem se měli vydat cestou jako čína ... jíst ještě když se to hejbe ... je to zaručeně čerstvé :)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od ZdenekHQ »

Skay píše:... jíst ještě když se to hejbe ... je to zaručeně čerstvé :)

To se ti u párku může stát taky,zvlášť u těch "kvalitních" a "dobře" prodejných...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
jandu

#54 Příspěvek od jandu »

Skay píše:Zrovna žeru párek...no to ste mi zkazili chuť :( hmm asi by jsem se měli vydat cestou jako čína ... jíst ještě když se to hejbe ... je to zaručeně čerstvé :)

Známy bol na kuracie párky dovtedy, ký raz nezbadal na obale napísané zloženie. Neviem presne, čo všetko tam bolo, ale od kostnej múčky cez sóju až bravčové kožky a neviem čo ešte. Kuracie tam bolo akurát príchuť. Odvtedy sa kuracím párkom vyhýbá. No a v salámách - 15% hovädzie, 60% bravčové, zbytok masť a koreniny. A nakoniec to najlepšie - v zložení sa píše: 70%mäsa môže byť nahradené sójou. Ak som v tých percentách nebol celkom presný, nenadávajte mi - ale +/- 5% to určite sedí a nie je to vtip!!!

Takže radšej domáce produkty.
Sendyx

#55 Příspěvek od Sendyx »

60% masa... fantazie. Možná u suchého.

Nedávno se u nás podařilo zapomenout klobásku z Kauflandu zapadlou v ledničce 6 týdnů, věřte nevěřte, barvu měla jen trochu šedší a na jedné straně vyrazila taková zelená plíseň, jako na starém chlebu.
nxn

#56 Příspěvek od nxn »

No neni nad párky domácí...žádnej sajrajt....jako z nejmenovaného obchodu L...
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Andrea

#57 Příspěvek od Andrea »

A jaký že je tedy rozdíl mezi párkem a sójovým rohlíkem?
EKKAR

#58 Příspěvek od EKKAR »

Název - cena - umístění v jiném koutě super/hyper/mega-marketu...
jiné rozdíly nehledej... :lol: :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sendyx

#59 Příspěvek od Sendyx »

Sójové rohlíky jsou mnohem chutnější, nadýchané, křupavé a nedávají do nich barviva a masovou příchuť.
Andrea

#60 Příspěvek od Andrea »

Sendyx píše:Sójové rohlíky jsou mnohem chutnější, nadýchané, křupavé a nedávají do nich barviva a masovou příchuť.

Myslíš? Podle barvy s. rohlíků z místního hypermarketu bych to odhadla na E160a v množství větším než nepatrném. Ale chutné jsou.
Ale aby se tu jen nekritizovalo, mě pozitivně překvapil vysoký podíl masa v jistých grilovacích klobásách. Čekala jsem tak 40% masa a zbytek mouka tří druhů, ale bylo tam skoro 85% masa tří druhů a jen pár procent mouky. A byly dobré, mňam :chlupus:
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“