Aliexpres nedodání

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#16 Příspěvek od PotPalo »

Už sa vám stalo, že ste dostali nesprávne Tracking Number? Objednaná zásielka je podľa ich sledovania už prevzatá, niekde v Stupave. Buď mi dali nesprávne číslo, alebo to poslali na inú adresu inému zákazníkovi, alebo je to nejaký podvod? Ako postupovať?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hubert_79 »

Napsat prodejci.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Predajca sa bude vykrucat, nakoniec napise, ze ti to posle znovu a uz neuvidis ani peniaze ani zasielku.
PotPalo

#19 Příspěvek od PotPalo »

Tak či tak mu napíšem, zatiaľ iba že je nesprávne Tracking Number, a že to budem ignorovať a čakať zásielku. Pokiaľ bude protestovať, nech napíše adresu na ktorú to poslal. Ako dokáže, že to poslal na moju adresu, to teda neviem. Podľa toho sledovacieho čísla by Slovenská pošta mohla poskytnúť informácie o zásielke, ale či bude ochotná prezradiť meno a adresu... No uvidím.
tomasjedno

#20 Příspěvek od tomasjedno »

Napiš mu, že zásilka, ke které ti dal sledovací číslo, byla doručena komusi někde o 20 km jinde, a přidej mu odkaz na tracking pošty.
A ať ti dá správné sledovací číslo. Když se bude vykrucovat anebo do dvou dnů neodpoví, tak normálně spusť reklamaci (dispute) s tím, že chceš prachy zpět. Musíš to ale udělat před koncem ochranné doby, tak nečekej moc dlouho.

A pokud už tu disputaci spustíš, tak se nenech ukecat, abys ji skončil dřív než dostaneš zboží nebo peníze. Jednou to na mne prodejce zkoušel, že prý jako mají firemní zásadu vrátit prachy až po stornování reklamace (asi mají za prohrané reklamace nějaké minusové body). Tak jsem jim odepsal, že já mám zase firemní zásadu ukončit reklamaci až po tom, co dostanu prachy nebo zboží, a bylo. :D
pocitujlasku

#21 Příspěvek od pocitujlasku »

PotPalo píše:Už sa vám stalo, že ste dostali nesprávne Tracking Number? Objednaná zásielka je podľa ich sledovania už prevzatá, niekde v Stupave. Buď mi dali nesprávne číslo, alebo to poslali na inú adresu inému zákazníkovi, alebo je to nejaký podvod? Ako postupovať?

ano, napisal som na postu, tusim, ze meno mi nepovedali, len mi potvrdili, ze to tracking nr. nepatri mne, resp. nie je na moje meno. tak som dal na ali dispute, oznacil, ze mi tovar nedosiel a predajca mi to poslal este raz. boli to ale len usb kluce za par eur, takze to velmi neriesil.
Pri takom objeme sa stane, ze cinan nalepi zlu adresu na balik, alebo priradi zle tracking na ali stranke.
No vidis, a tak si sa bal
dvorak

#22 Příspěvek od dvorak »

Při této příležitosti bych se chtěl zeptat, zda je možné zasílat z ciziny akumulátory resp. baterie, např. do notebooků. Slyšel jsem něco o zákazu. Děkuji.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Mozne to je, akurat nie letecky.
Kvicala_r

#24 Příspěvek od Kvicala_r »

A někdy to ti pacholci přeznačí na NiMH a pošlou stejně letecky. Ani se nedivím, že pak některý letadlo nedoletí... Třeba to bude s nástupem LiFePO lepší.. :)
kovka

#25 Příspěvek od kovka »

Objednal jsem baterku do HP notasu na Alikovi a došla bez problemů.
PotPalo

#26 Příspěvek od PotPalo »

Tak už tam nieje ani stránka s ponukou, pri kliknutí na položku v "my orders" ma to hodí na "Sorry, the page you requested can not be found:(".
Ale stále mi ostáva 31 dní do uzatvorenia objednávky, tak počkám, možno to ešte príde. Ak nie, posledný deň otvorím spor a uvidí sa.
PotPalo

#27 Příspěvek od PotPalo »

Predávajúci predĺžil ochrannú lehotu o ďalších 30 dní... :?
PotPalo

#28 Příspěvek od PotPalo »

Otvoril som spor o nedodaní tovaru, respektíve zaslaní na nesprávnu adresu. Predajca mi napísal správu:

"Dear friend, really sorry for that. We would like to refund your money by PayPal, please give us your PayPal account. Please note that PayPal will charge a small commission during this process, do you mind it?"

Čo s tým? Prečo PayPal, keď na Ali vracajú peniaze priamo? Aspoň doteraz to tak bolo. Nieje to zasa nejaký podvod?
tomasjedno

#29 Příspěvek od tomasjedno »

On tam za prohranou arbitráž má nějaké mínusové body či co, tak to zkouší obejít.
Je na tobě, jestli mu vyhovíš. Ale rozhodně bych neuzavíral disputaci, dokud nepřijdou peníze. Neměl bys na něj pak žádnou páku.
PotPalo

#30 Příspěvek od PotPalo »

Hneď sa mi to nezdalo. Keď dám že súhlasím, tak tým na aline vlastne súhlasím s "no refund". A či sa dodatočne nedá nejako stornovať platba cez PayPal, to netuším, a radšej to ani nechcem vedieť. A čo keby som nemal PayPal? Dal som že nesúhlasím a napísal som mu správu nech zaplatí cez Aliexpress. Celé sa mi to nezdá, nejako moc špekuluje. Ešte ostáva deň a pol na dohodu, potom sa uvidí. PayPal by už aj tak nestihol poslať peniaze na účet, a skôr ako by som nemal na účte peniaze, by som na súhlasenie s "no refund" určite neklikal. Tiež ktovie koľko by poslal. Nech ide pekne oficiálnou cestičkou.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“