Aliexpres nedodání
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
A ať ti dá správné sledovací číslo. Když se bude vykrucovat anebo do dvou dnů neodpoví, tak normálně spusť reklamaci (dispute) s tím, že chceš prachy zpět. Musíš to ale udělat před koncem ochranné doby, tak nečekej moc dlouho.
A pokud už tu disputaci spustíš, tak se nenech ukecat, abys ji skončil dřív než dostaneš zboží nebo peníze. Jednou to na mne prodejce zkoušel, že prý jako mají firemní zásadu vrátit prachy až po stornování reklamace (asi mají za prohrané reklamace nějaké minusové body). Tak jsem jim odepsal, že já mám zase firemní zásadu ukončit reklamaci až po tom, co dostanu prachy nebo zboží, a bylo.
- pocitujlasku
PotPalo píše:Už sa vám stalo, že ste dostali nesprávne Tracking Number? Objednaná zásielka je podľa ich sledovania už prevzatá, niekde v Stupave. Buď mi dali nesprávne číslo, alebo to poslali na inú adresu inému zákazníkovi, alebo je to nejaký podvod? Ako postupovať?
ano, napisal som na postu, tusim, ze meno mi nepovedali, len mi potvrdili, ze to tracking nr. nepatri mne, resp. nie je na moje meno. tak som dal na ali dispute, oznacil, ze mi tovar nedosiel a predajca mi to poslal este raz. boli to ale len usb kluce za par eur, takze to velmi neriesil.
Pri takom objeme sa stane, ze cinan nalepi zlu adresu na balik, alebo priradi zle tracking na ali stranke.
"Dear friend, really sorry for that. We would like to refund your money by PayPal, please give us your PayPal account. Please note that PayPal will charge a small commission during this process, do you mind it?"
Čo s tým? Prečo PayPal, keď na Ali vracajú peniaze priamo? Aspoň doteraz to tak bolo. Nieje to zasa nejaký podvod?
- tomasjedno