Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ta poslední anglická, co jsem koupil, bylo dušený maso obarvený načerno a naprosto bez vůně (měla doslova vůni destilované vody). Ještě že mám na zahradě udírnu....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Je třeba se bedlivě dívat na složení, takový vepřový bok lisovaný má složení třeba vepřové maso a tuk, koření, sójová bílkovina (30%) a kdovíco dalšího....
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Teplotu kouře je potřeba zvolit podle masa, např. na kuřata 80-100st., na bůček či klobásy méně (záleží, jestli člověk udí syrový maso nebo jen douzuje nepovedenou velkovýrobu).
Šunka se podle mě lehce udí a více dusí.
EDIT - Nedávno jsem si všiml "novinky" - koaxiálního provedení lisované uzené slaniny, kdy jádro bylo (snad) z bůčku a obal z kůže a zbytků.... Inu, jak už jsem psal...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Kupuju anglickou u řezníka, který má udírnu vzadu za krámem, když se člověk trefí do chvíle, kdy to přinesou do krámu teplý, je to taková vůně, že to koupí i ten kdo tam přišel pro zavináče a rohlík
i čerstvě vyuzený špek s domácím chlebem je pohádka.
Jednou před časem jsem viděl "anglickou" celou zavařenou v nějakým blistru, jako sluchátka k discmanu, snad i v nějaký tekutině...
to je ta sojová napodobenina? jen v.ů.l to může koupit!
Crifodo píše:Kupuju anglickou u řezníka, který má udírnu vzadu za krámem, když se člověk trefí do chvíle, kdy to přinesou do krámu teplý, je to taková vůně, že to koupí i ten kdo tam přišel pro zavináče a rohlík
i čerstvě vyuzený špek s domácím chlebem je pohádka.
Kua proc mi to delate? Takhle vecir uz nezeru a ke vsemu drzim dietu
Neni nad domaci...taky udime, pak ten flak poctivyho masa je neuveritelne rychle pryc.
Kamos rika: "jak v tom jsou bublinky, tak to leti do kose, takovy sracky nezeru"(to jsou ty humusy z marketu)...jak to vidi doma, je ohen na strese
- kevin_mitnick
Mimochodem, vite co je to masovy nebo hydinovy separat ???
To se vemou kosti, slachy, veskery bordel co zustane z masovyroby (treba z vyroby kurecich rizku pro MacShit), polozi se na velike antikorove sito a pomoci WAPky se par minut promyva tlakovou vodou. To co na druhe strane steka (voda a vlakenka masa) se filtruje a pak pouziva do uzenin pod nazvem separat... Chybi mi tady blijici smajlik...
Vazeni, pokud chcete jeste nekdy jist, NIKDY se nezajimejte o to, jak se potraviny na vasem stolu vyrabeji a nebo pri shaneni jidla obejdete hypermarkety obloukem...
Ja jsem pred 7 lety zacal rodinu zasobovat vyhradne potravinami z okoli a se znamym puvodem (maso a vyrobky od kamose reznika, zelenina z mistniho zemedelskeho druzstva, chleb a pecivo z mistni pekarny, mleko primo od krav ... ... ...). Konzervy, pastiky, zavareniny si vyrabim sam doma podle receptu me babicky, misto salamu si upecu kus masa, necham vystydnout a nakrajim na platky a tak podobne. Za 5 let jsme ja ani decka nemeli problemy s alergii, nevime co je to chripka. Mne se upravil tlak (mel jsem 170/120), manzelku prestala trapit cukrovka a tchana dna...
Jiste, zaplatim o polovinu vic, nez v super-akcii mistniho marketu, ale za zdravi me rodiny mi to stoji.
řezník peče i vlastní sekanou, to je taky zážitek, vedle provozuje jídelnu, která jediná má dršťkovku které se nebojím
ovárek s křenem navrch a člověk si zachová ještě kousek víry ve svět.. a Bursík je daleko
- kevin_mitnick
kevin_mitnick píše:
Ja jsem pred 7 lety zacal rodinu zasobovat vyhradne potravinami z okoli a se znamym puvodem (maso a vyrobky od kamose reznika, zelenina z mistniho zemedelskeho druzstva, chleb a pecivo z mistni pekarny, mleko primo od krav ... ... ...).
Je to o hodně lepší než nic, ale stejně zůstává moderní doba v tom, čím ta prasata krmí (samá kukuřice to nebude) a čím a jak moc hnojili to obilí pro pekaře (chlévskou mrvou asi ne, k tomu spousta chemie - selektivní pesticidy proti plevelu, jinak by měli menší výnosy). Skutečně zdravé potraviny by byly nesmírně drahé, možná tak jako ne-eko potraviny s reklamou a s dopravou přes půl Evropy.
I tak je ale rozdíl proti marketům markantní, souhlasím až na to mléko, které se mi nepodařilo od zdroje vyšťourat, skoro to už vypadá, že vlastnictví krávy a soukromá distribuce mléka je už trestný čin
ale delaji se cunarny i jinde, jest kdyz jsem byl na kolejich a chodil do menzy:
muj vulgarni kamarad (kdyz mu kuchraka nabirala tu slichtu na talir) se zeptal kucharky, proc jsou vzdycky ty brambory tak hnusne? \kucharky bez zavahani odpovedela, ze je to tim, ze se loupou chemicky. Predstavil jsem si jak nam to hazou do kyseliny chlorovodikove, pak neutralizujou v louhu. S toho by jak znamo vznika voda a sul, staci pak asi pod tim jen zapalit horak a mame brambory varene ve slane vode. No pak jsem tyden jedl jen ryzi, pak jsem si uvedomil, zel ryze je loupana a rozhodne ne rucne. Tak ted uz zeru vsecko a vcera jsem si dal i paprikovou klobasu, ktera chutnala spis jako backora a s chuti jsem si to namacel do hercice (te s tema teckama - ta mi porad pripada stejne, jako kdyz jsem chodil do skolky).
Cust píše:jest kdyz jsem byl na kolejich a chodil do menzy:
muj vulgarni kamarad (kdyz mu kuchraka nabirala tu slichtu na talir) se zeptal kucharky, proc jsou vzdycky ty brambory tak hnusne? \kucharky bez zavahani odpovedela, ze je to tim, ze se loupou chemicky.
to mi nedává smysl, bylo by to dražší, časově náročnější a ještě by kuchyň musela mít chemické hospodářství na odpadní vody (takhle stačí jen odlučovač tuku).
Já viděl v zázemí menzy jinou věc: brambory jsou loupané předvařené zmražené a dovezené z Polska. Údajně za 20,- /kg.
Za syrova (zmražena) vypadají v těch 20 kg pytlích scvrkle a šedě.