Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od ZdenekHQ »

+ jedna gurmánská bajka o tom, co všechno se dá sníst :

Přijde takhle jednou slon do baru a na rameni má takovou pěknou malou opičku.
Objedná si panáka, opička seskočí a začne pobíhat po baru - vyskočí na pult,
sáhne do misky s olivami a pár jich sní, pak se ale nejednou vrhne na kulečníkový stůl
a nacpe si do tlamičky bílou kouli a celou ji spolkne.

Barman kozel nevěřícně zírá a povídá:

"Sakra, viděl jste to? Ta opice spolkla kulečníkovou kouli!"

"To mě nepřekvapuje," odpoví slon, "ta potvůrka sežere všechno, co jí přijde do ruky.
Nebojte, za všechno zaplatím."

Slon dopije, zaplatí drink i všechno ostatní a odejde i s opičkou. Za čtrnáct dní se
v baru ty dva objeví zase. Slon si dá opět panáka a opička začne pobíhat po baru.
Vyskočí na pult, sebere tam z dortu třešni, strčí si ji do zadku, pak ji vytáhne a sní.

Barman kozel je znechucen a říká:

"Ta vaše opice si strčila třešeň do zadku, pak ji vytáhla a spolkla."

"To mě nepřekvapuje", odpoví slon, "ta potvůrka pořad žere všechno, co ji přijde do ruky,
ale od té doby, co spolkla tu kulečníkovou kouli, si všechno nejdřív pořádně změří!"
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od ZdenekHQ »

stepa píše:
ZdenekHQ píše:"dobré prase všechno spase". :lol:

Nerika se nahodou "ceske prase vsechno spase"?...ono je to asi podle kraje.

To víš, to je ta moravská mutace... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
stepa
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od stepa »

ZdenekHQ píše:"To mě nepřekvapuje", odpoví slon, "ta potvůrka pořad žere všechno, co ji přijde do ruky,
ale od té doby, co spolkla tu kulečníkovou kouli, si všechno nejdřív pořádně změří!"

ROFL :lol: :lol: :lol:
Andrea

#94 Příspěvek od Andrea »

Tedy pánové, nezapomínejte že to čtou i dámy :nut:
EKKAR

#95 Příspěvek od EKKAR »

stepa píše:
ZdenekHQ píše:"dobré prase všechno spase". :lol:

Nerika se nahodou "ceske prase vsechno spase"?...ono je to asi podle kraje.

Nene, Stepo - Zdenda pravdu dí, říká se "DOBRÝ PRASE VŠECKO SPASE" - to o ČESKÝM praseti je zase z trošku jiného soudku - i na Moravě a dokonce i za Pomlčkou se chovají prasata (za Pomlčkou "OŠÍPANÉ"), která když jsou DOBRÁ, spasou úplně všechno... :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jandu

#96 Příspěvek od jandu »

Moja staršia generácia ešte dožije na domácích produktoch, skôr mám obavy o vnúčence. Keď vidím tie správy o geneticky modifikovaných potravinách, resp. poľnohospodárskych plodinách ma niekedy mrazípri pomyslení, čo budúcnosť prinesie. Myslím tu na plodiny geneticky upravené a modifikované s tým cielom, že semená týchto rastlýn sú zbavené schopnosti reprodukcie. Táto skutočnosť môže dospieť /a tam to zrejme všetko smeruje/ že niekto zýska kontrolu nad produkciou potravín a bude môcť tak diktovať svoje zámery. Jednoducho povedané - ak sa mi nepáčiš, ak sa nepodrobíš, tak zomri od hladu! Kde tam bude možné chovať čokoľvek doma? Kto bude vedieť čokoľvek doma vypestovať?

Slovo Gobalizácia ma jednoducho desí aj napriek tomu, že sa ma to bude týkať okrajovo, alebo už len zopár rokov. Ozaj, čítal niekto knihu Kniežatá zloby? Ako jej autor píše - už sme pred bránou ich zámeru.
rnbw

#97 Příspěvek od rnbw »

Ono to vsetko smeruje k tomu, aby ludia nic nerobili. Aby len konzumovali (nakupovali). A vacsina ludi to s radostou robi. Problem vsak nastane vtedy, ked zrazu nebude co konzumovat, pretoze nema kto produkovat.
Sendyx

#98 Příspěvek od Sendyx »

No co, tak budeme dovážet přebytečné dotované potraviny z Africké unie nebo Spojených Grónských emirátů.
helios

#99 Příspěvek od helios »

Dovtedy už určite dovedú chémiu k úplnej dokonalosti, a budú nám ku šťastiu stačiť pekne zabalené "amarouny" ako v Návštevníkoch... :?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od stepa »

Ono je to tezky...bez chemie si ani neprdnes, treba jablone. Bez postriku ti opada 3/4 stromu, coz je nekolik metraku. A ted babo rad, pak te to nebavi ani pestovat, kdyz jsou vsude ty breberky, ktery driv nebyly.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od Lukas-Peca »

no nevím... jabloně a další ovoce pěstujeme na zahrádce, stromky už dvacet let postřik neviděly a plodí jak vzteklé :) . Co se týče ovoce, jsme samozásobitelé.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od stepa »

Nj, kde mam vzit 20 a vice let stary stromky, kdyz barak stoji 15 roku a stromky maji 10 :) ...uz chapes o co mi slo?
jandu

#103 Příspěvek od jandu »

S tým postrekom to máš tak: mal som suseda záhradkára, ktorý odmietal každý postrek. Ja som ale musel striekať intenzívne, lebo jeho cibuľa už bola čierna od peronospóry a prenášalo sa to do okolitých záhradiek. Na jar sa ma jeho manželka pýtala, či mi tiež pohnila všetka cibuľa. Nahnevala sa, keď som jej povedal - milá pani, ja predsa striekam.

No a tak to je, ak máš suseda /okolie/ čo sa stará, /a staráš sa aj ty, ak je to treba/, tak tam sa dopestuje pomerne zdravé a bez silnej chémie. Ale ak sa jeden prestane starať a niečo sa zavlečie, tak sa to už dnes ťažko ochráni. Tento rok sa k nám /východ slovenska/ zavliekla monilóza zo španielska, ktorá je oproti našej agresívnejšia a odolnejšia. A máme po marhuliach.
Zirafka

#104 Příspěvek od Zirafka »

Andrea píše:Zdravím Šášu z Ústí :) :wink:

Sama moc dobře víš, jaký je můj názor na toto oslovení :wink:

Jinak také zdravím, tentokrát na divoký západ z drsného severu :D
Crifodo

#105 Příspěvek od Crifodo »

tomu nemůže normální člověk rozumět. :evil:
Přílohy
radionuklidová metoda.jpg
(292.7 KiB) Staženo 52 x
Zamčeno