autovidlice na 12 v

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od forbidden »

Mám autovysavač Black&Decker a u něj se zrovna zástrčka po chvíli vysávání rozpálí dost. V ruce ji neudržím. To pomalý vysunování se děje taky. Zásuvky mám v autě tři a děje se to u každé z nich. Schválně zástrčku doma rozdělám a jestli je tam jen pružina, zkusím bypass lankem. Jsem zvědavej.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od forbidden »

Tak autovidlici k vysavači jsem nerozdělal, protože je nerozebíratelná. Ale potřeboval jsem udělat kabel k zařízení, kterej snese až 6 A. Našel jsem doma jeden hotovej, jen jsem mu vyměnil kabel za tlustší. Má i pojistku a pružinku. Při testu se už při 3 A pružinka hezky zapekla do plastu. :evil:
Nakonec jsem to vyřešil pomocí odsávací licny a dvou kousků měděnýho plíšku. Už se pružinka nehřeje. Bypass pružinky. :)
Přílohy
IMG_3819.JPG
autovidlice
autovidlice
Bastlfanda

#33 Příspěvek od Bastlfanda »

Jenom doplním, že zásuvky autozapalovačů bývaj běžně jištěný 15/20A pojistkou a proti rozpečení často bývá na kostře zásuvky ještě tepelná pojistka... Obecně na cokoliv výkonnějšího je potřeba zajistit hlavně co největší plochu kontaktu (pevnýho), ty lepší zásuvky a zástrčky přenesou i přes 10A bez většího zahřívání(ačkoliv bez dozoru/na stálým napájení bych to i tak nenechával)
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“