Je k něčemu tento zesilovač

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MiraSt

#31 Příspěvek od MiraSt »

Tak to máš fajn zařízené. Já ješte v důchodu nejsem, ale můj syn se nepotatil a těch oprav je čím dál méně hlavně elektronických. Taky mých kamarádů, zákazníků přirozenou cestou ubývá. Takže co jsem nejmíň pět roků nevzal do ruky tak s tím se rozloučím. Mimo jiné krabici elektronek. Nových i použitých.
Přílohy
Elektronky.jpg
Elektronky.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
weed_smoker

#32 Příspěvek od weed_smoker »

Ikdyž mi není ani 40,všem jsem instrukce už dal (pracuju se silnoproudem a ve výškách,řídím služební vozidlo a pohybuju se v kolejišti).Příbuzný jsou naštěstí trochu škrti a stačilo se zmínit,kolik jsem do toho už vrazil. :D
MiraSt

#33 Příspěvek od MiraSt »

weed_smoker píše:(pracuju se silnoproudem a ve výškách,řídím služební vozidlo a pohybuju se v kolejišti)
Já taky. Ale pohybuju se po rozvodnách. A už vidím "60". :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Kremik

#34 Příspěvek od Kremik »

Do poslední neděle pro mě AUJ637 byl zesilovač, zatímco AUJ635 jen taková "sada" zajímavých součástek. Díky panu MíroviSt už i 635 pro mě musí být zesilovačem :-)
Aspoň si je konečně pořádně poslechnu a na vlastní kůži přesvědčím, jestli jsou oprávněně tak pomlouvané nebo i k něčemu jsou. Vlastně jsem se dostal do zajímavé situace - momentálně jich mám přesně akorát, tedy by se ještě nějaký kousek, nebo i díl, hodil. A to jsem chtěl jeden předělat na tester trandů - to padá, ještě že jsem to neudělal - teď by mi jeden kus chyběl :-)
To mi připomnělo, že někde tu mám desku s několika MAA503, končí to MBA810, která budí trafák - nevím z čeho to je, ale dost možná za tím tráfkem mohly být dvě KD503...
Tedy ten tester bych mohl spáchat z toho.
MíraSt ví, jak podráždit duši mou, viz ta fotka flašek :D Ale odolám, jen se zmíním, že kdysi za studentských let jsem občas navštívil bazárek, kde se všechny flašky prodávaly jednotně za 1Kčs/kus. Nějakou tu velkou ruskou, co na nás z fotky koukaj jsem zapojil v sérii se zátěží - plotýnkou vařiče - přímo na síť a pustil žhavení. Po nějaké chvíli už ani žhavit nebylo třeba, a ta flaška dělala tak nádherné efekty, že bych se na to klidně kouknul znova, kdyby mi dnes už nebylo takové flašky líto. Byl to efekt na jedno použití, dlouhý, a pořád se trošku měnil. Nejhezčí bylo asi to, když se tavily jednotlivá vlákna mřížek - po celé flašce lítaly všemi směry malinká jasně bílá světýlka (kam se hrabou pyrotechnické efekty :-) )
Po vypnutí už to znovu zapnout nešlo. Proud nenaskočil ani při přežhavení. Už je to ale spousta, spousta let, bylo to asi někdy kolem plyšáku, možná chvíli po...
Edit: Nezaručuju, že ty světýlka byly opravdu z mřížek, klidně mohly vzniknout i jinak. Po rozebrání byly první a druhá mřížka roztavené. Zůstaly jen rámky se zbytky natavených drátků.
MiraSt

#35 Příspěvek od MiraSt »

Já je vytřídím a dám to sem. Jsou to vesměs CCCP, ale jsou tam i nové EL34, ECH21 a jiné.
Kremik

#36 Příspěvek od Kremik »

No dobře, pokud pojedu kolem tak neodolám :D
MiraSt

#37 Příspěvek od MiraSt »

Dám ti vědět. Jinak tady končím. Stojan máš a tím je pro mě téma zesilovačů vyřízené.
Kremik

#38 Příspěvek od Kremik »

Nechápu jednu věc. Jaký je rozdíl mezi stojanem AUC 2050 a AUC 2100? Jenom ve štítku na skříni? 2050ka se zřejmě dodávala jen s pěti moduly konců, přičemž má ale plně zapojených 10 pozic. Takže když osadím i zbylé pozice, z 2050 je 2100??
A co je potom AUC2010? Stojan jako kráva, v němž běhá jediná 635ka? :D
Z dostupných návodů by se jeden pos... Překopčené z typu na typ, čímž tam vzniká spousta chyb a neúplných informací.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“