Mám tu monitor ADI MicroScan 19" MicroTron a je u něj hodně bledý obraz, jakoby byl moc nastavený jas a ten mám přitom nastaven na nulu. Navíc v rohách je ještě trochu rozmazaný. Černá je světle šedivá. Čím by to mohlo být?
vem multimetr změř napětí na barvách... okolo 200V pokud je se zobrazují zpětné běhy zkus stáhnout napětí na G2 trochu dolů potenciometr focus na VN trafu napiš co a jak pokusím se ti poradit
Aha, nie sú popísane - nevšimol som si. Tak si vysleduj vodiče. Do objímky pre obrazovku ide Focus, na DPS - z nej na 2. mriežku ide g2... Na trafe je to zvyčajne vidieť.
Tak jsem šáhl na ty tři trimry u VN trafa a dva byly na ostření a jeden na jas, tak jsem to nastavil jak jsem potřeboval. Ještě jsem trimrama doladil posunutí barev a už je krásný obrázek. Takže problém je vyřešen.
Takže mi známý přinesl na odzkoušení další monitor, normálně běžel asi 10min a potom se rozsvítil jeden bod uprostřed obrazovky a pomalu stoupal nahoru. Monitor vypadá, že už toho má dost za sebou. Kde asi bude chyba? Má cenu se v tom šťourat, nebo ho mám ekologicky zlikvidovat.