poplašné zařízení (alarm) do bytu
Moderátor: Moderátoři
poplašné zařízení (alarm) do bytu
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Justáž byla jednoduchá - při odchodu se strčil papírek mezi kontakty, zapnul se hlavní spínač alarmu, přivřely se hlavní dveře na škvíru, podložka držená v prstech se strčila za dveřní křídlo a tam se navlíkla na hlavičku vrutu = nebyla vůbec vidět a ve tmě schodiště a předsíně naprosto zanikla i černá voskovaná ševcovská nit, kterou byla uvázaná. Pak se dveře zabouchly a zamkly. Při příchodu se jednoduše po odemčení dveře jen pootevřely, sáhlo se za pootevřený křídlo, podložka se vyhákla a spustila nenápadně podle stěny na niti a křídlo se otevřelo dokořán. Kolega odjel s nově nabalenou přítulkou na 14 dní kamsi k moři, já mu jezdil co 3 dny vyvětrat, nakrmit papoucha a zalít kytky. Naposledy jsem tam byl den před jeho návratem, alarm jsem zase jako mockrát předtím najustoval a v klidu odjel, načež mě asi ve 4 ráno vzbudil telefon a v něm proklínání slovama za který by se i Ovar Ovarovič červenal - kolega přijel z dovči, dojel taxíkem z nádraží ve FSKUTKU příhodnou hodinu a úplně zapomenuv na alarm, odemknul a rozrazil před přítulkou dveře do garsonky .... Následoval budíček pro celej barák, strašnej šok pro oba vejletníky a pak kletby a nadávky na moji hlavu, co jsem to zas vygómal za békárnu ...
A nepotřebovali jsme na to ani kapacitní nebo brumovej senzor, ani síťový napájení, ani deaktivaci mobilem a pohříchu ani páječku ne, protože všecko jsme zapojili reprákovou dvoulinkou na Kroutilovy svorky a Izolačkiho pásku - mechanický upevnění spočívalo v přivrtání několika vrutů do dveří, futra a police na druhý straně předsíně, aby hulákadlo nešlo volně strhnout jen škubnutím za přívod - a to při použití tý samý akuvrtačky, jejíž baterka celý hulákadlo vydržela celý ty 2 tejdny "napájet" = klidovej odběr nula, protože v cestě byl odizolovanej kontaktní pár ...
A kutilmile - nelituju tě