Čínský cín
Moderátor: Moderátoři
Já o tom teda jen slyšel, i tady někde na fóru.
Potom se budou kupovat tyhle sračky, stejně jako se za prohibice vylemtalo kde co...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nestaci to kupit na lubovolne ICO? U nas bol kedysi jeden velkoobchod s PC komponentami a chodil tam nakupovat kde-kto. Stacilo pri nakupe povedat nazov nejakej zaregistrovanej firmy. Nikto nic nekontroloval, fakturu si dostal do ruky a zaplatil v hotovosti.
Vietnamec prodá cokoliv, co po něm budeš chtít (asi nejlíp je to definované v tom vtipu: Borec se dívá na Vietnamce, který pořád postává v krámku. Nakonec za ním dojde a říká mu: "Prosím vás, nemáte křečové žíly?".
Vietnamec na to: "Němame, seženěme, zitra budou!").
Vidím, že pájka, kterou dvorak koupil, by měla být SN40Pb, ale to nic nemění na tom, že podle nějaké direktivity (teď neřeším, jestli vzešla z EU, nebo to zas u nás někdo dokurvil) se nesmí prodávat pájky s obsahem Pb.
Čili už jen bezolovo...
Vlastně odpovídám i termitovi...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A teď to všichni papouškují, aniž by si jednoduše ověřili, jestli je to pravda. Na Slovensku to prodává Avelmak, sice jen pro registrované (nevidím v tom problém), ale určitě ja tam spousta dalších prodejců.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- elektrosvit
To je pořádnej Cynel, py*o.
Jinak, před rokem cca touto dobou jsem kupoval v Hadexu Fluitin a s ním jde pájení úplně samo. Je na něm nálepka "Pouze pro profesionální použití", žádné IČO ani nic dalšího nechtěli.
Minimálně u nás, ale možná už v celé EU, je zakázán prodej pájecích slitin s obsahem Pb koncovým uživatelům (ne-Ičařům).
Že je realita jinde, to nemůžu nijak rozporovat.
A dokud se na IČO Pb cín dá koupit, tak jsem klidný.
A propo, jakej měl dříve za bolševika ten klempíř složení? Nyní píšou 60 Sn ale o zbytku se nezmiňují. Ten co mám je dost matnej, nejspíš tam bude převaha olova.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jinak pár lidí chválilo z čínských tyto, ale osobní zkušenost nemám...
https://s.click.aliexpress.com/e/DNODsI2U
a tady:
https://s.click.aliexpress.com/e/2dV431S0