Čínský cín

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sendyx

#16 Příspěvek od Sendyx »

Sn40Pb neznámých vlastností, 1mm průměr? Proč proboha kupujete lidi takové sračky? Chápu somráky, že když denně vylemtají 2 krabice "vína", tak musí kupovat něco laciného, aby jim to nenabouralo rozpočet, ale tohle???
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

A není to třeba proto, že už se maloobchodně nedá koupit Sn60Pb?
Já o tom teda jen slyšel, i tady někde na fóru.
Potom se budou kupovat tyhle sračky, stejně jako se za prohibice vylemtalo kde co...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

dvorak ho kupil maloobchodne, ale to tiez nebol Sn60...

Nestaci to kupit na lubovolne ICO? U nas bol kedysi jeden velkoobchod s PC komponentami a chodil tam nakupovat kde-kto. Stacilo pri nakupe povedat nazov nejakej zaregistrovanej firmy. Nikto nic nekontroloval, fakturu si dostal do ruky a zaplatil v hotovosti.
termit256

#19 Příspěvek od termit256 »

Oni to vetsinou prodavaji na ICO jen z toho duvodu, ze se jim nechce srat s vracenim zbozi kdyz si blbec objedna neco jineho nez co chtel apod. Vymysleli tolik predpisu pro ochranu koncaku ze se spousta firem rozhodla na ne vykaslat a prodavat pouze podle obchodniho zakoniku na ICO kde se na tyhle nesmysly nehraje, nemusi se otravovat s ruznyma COIkama kterym koncaci radi cokoliv bonzuji apod. Proste se jim ta pruda za tech par korun nevyplati. Koncaci chteji mit na vsechno milion zaruk, garanci, uctenek EET, prelozenych navodu k cemukoliv a spoustu dalsich nesmyslnych buzeraci a pak se divi ze firmam s nema dosla trpelivost a odmitaji jim prodavat. Pak si to mohou koupit jen u firem ktere se na ne specializuji jako treba Conrad, ktere si ale tu buzeraci nechaji zaplatit.
Michal22

#20 Příspěvek od Michal22 »

rnbw - maloobchodně jsem myslel v normální firmě, která kontrole neřekne "néumim cešky".
Vietnamec prodá cokoliv, co po něm budeš chtít (asi nejlíp je to definované v tom vtipu: Borec se dívá na Vietnamce, který pořád postává v krámku. Nakonec za ním dojde a říká mu: "Prosím vás, nemáte křečové žíly?".
Vietnamec na to: "Němame, seženěme, zitra budou!").
Vidím, že pájka, kterou dvorak koupil, by měla být SN40Pb, ale to nic nemění na tom, že podle nějaké direktivity (teď neřeším, jestli vzešla z EU, nebo to zas u nás někdo dokurvil) se nesmí prodávat pájky s obsahem Pb.
Čili už jen bezolovo...
Vlastně odpovídám i termitovi...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jezevec »

Někdy někdo vypustil tady na fóru (nejspíš si to přečetl na nějakém "seriózním" webu), že je zakázán prodej olovnatého cínu.
A teď to všichni papouškují, aniž by si jednoduše ověřili, jestli je to pravda. Na Slovensku to prodává Avelmak, sice jen pro registrované (nevidím v tom problém), ale určitě ja tam spousta dalších prodejců.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

V Avelmaku je takmer vsetok cin polsky hnoj a hlavne:
avelmak píše:Tovar dostupný len pre registrovaných odberateľov s IČO.
Len pre odborné použitie.

V predajni GME maju oznamy, ze olovnaty cin predavaju len na ICO.
barnodaj

#23 Příspěvek od barnodaj »

Třeba v emo.cz
Přílohy
pájka.png
pájka.png
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

https://www.emo.cz/z109938-sn07-100cy píše:Pouze pro profesionální uživatele.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Lukas-Peca »

V jisté síti obchodů se součástkami po mně taky chtěli IČO, tak jsem jim prostě nějaké dal a byli spokojení :wink:
elektrosvit

#26 Příspěvek od elektrosvit »

https://www.emo.cz/z109938-sn07-100cy
To je pořádnej Cynel, py*o. :)

Jinak, před rokem cca touto dobou jsem kupoval v Hadexu Fluitin a s ním jde pájení úplně samo. Je na něm nálepka "Pouze pro profesionální použití", žádné IČO ani nic dalšího nechtěli.
Michal22

#27 Příspěvek od Michal22 »

Jezevče, to není papouškování, to je realita. Platí to od začátku letošního roku.
Minimálně u nás, ale možná už v celé EU, je zakázán prodej pájecích slitin s obsahem Pb koncovým uživatelům (ne-Ičařům).
Že je realita jinde, to nemůžu nijak rozporovat.
A dokud se na IČO Pb cín dá koupit, tak jsem klidný.
rnbw

#28 Příspěvek od rnbw »

Michal22 píše:A dokud se na IČO Pb cín dá koupit, tak jsem klidný

Neboj sa, dlho to nevydrzi.
Celeron

#29 Příspěvek od Celeron »

Mám 2 kg trubičky v zásobě a při součastný spotřebě mě to vydrži do konce života. :wink: V nejhorším tu mám asi 8 kg klempířskejch trojůhelníků, tak si namíchám z bezlolovnatýho svoji 60/40 do cínovací vaničky. :)
A propo, jakej měl dříve za bolševika ten klempíř složení? Nyní píšou 60 Sn ale o zbytku se nezmiňují. Ten co mám je dost matnej, nejspíš tam bude převaha olova.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od CZJKP1 »

Já se stihl vyzásobit od STANNOLu...

Jinak pár lidí chválilo z čínských tyto, ale osobní zkušenost nemám...

https://s.click.aliexpress.com/e/DNODsI2U

a tady:

https://s.click.aliexpress.com/e/2dV431S0
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“