Jak jsem málem vyhořel
Moderátor: Moderátoři
Ale ve všech případech šlo o poctivá tráfka s primárem a sekundárem ve vzájemně oddělených komůrkách, elektrickou pevností vyhověla izolace i požadavku na bezpečné oddělení. A tehdy ještě tyto zdroje testoval EZÚ, tak jim bylo proč důvěřovat.
Myslíš, že se tehdy ještě počítalo se životností 25 let a víc?
- czatlantis
Tohle vypadá podobně, jen ve větší kastli.
Taky se přikláním k tomu, že pokud není v sérii s primárem cokoliv rozumného (nejlépe tepelná pojistka s dobrou vazbou na vinutí, ale i třeba pojistkovýb odpor), tak je to trošku ruleta.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Anebo pro TV příjem polské síto a výše zmíněný napáječ...
czatlantis píše:Ve spínaným když něco odejde, tak to odejde "rychle" a vystřelí pojistku/jistič/kus cesty na plošňáku (případně všechno dohromady) ale tohle většinou nic nezapálí...Obyčejný trafo se může začít takhle pomalu plíživě přehřívat atd
V extrémně hořlavém prostředí, což jsou ty půdy, všelijaké zemědělské provozy, je to jedno. V prachu, pilinách, otrubách, v papíru rozkousaným od myší stačí žhavé těleso nepatrných rozměrů s nepatrnou tepelnou energií. Průser je i domácí elektronika usazená na zemi = na chundelatým koberci. V minulých letech jsem viděl několik opravdu neuvěřitelných napadení elektroniky od myší. Včetně vnitřku PC a tiskáren. Je tam teplo, plastová izolace je šíleně láká, pokud je klid, tak to sežerou.
Instalace v takových prostředích prostě musí splňovat příslušná pravidla.
Trafa jsou obě INDEL z Polska.
Jestli mají na primáru tepelnou pojistku, není vidět. A že by hrb na sekundáru svědčil o její přítomnosti, to asi ne, co by tam měla tepelná pojistka za význam?
Narovinu, kterej dnešní by tak dlouho vydržel? V pulzáku by elyty v těhle podmínkách nevydržely možná ani záruku. Kolik jich nevydrželo 3-5 let v pokojový teplotě, co jsem jich měnil já, nedokážu spočítat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!