Sluchadla Marshall - pekne vyzerajuci smejd

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

Sluchadla Marshall - pekne vyzerajuci smejd

#1 Příspěvek od rnbw »

Dostali sa mi do ruk na opravu sluchadla Marshall, asi typ Major (oznacenie to ziadne nema). Problem: nehra jedno sluchadlo.
Diagnoza: prerusene vinutie menica -> odpad.

Vyzera to kvalitne, je to vsak drahy smejd. Jednak ten preruseny menic - to sa len tak nevidi ani u najlacnejsieho cinskeho smejdu.
Kabel je odpojitelny (3,5mm jack, je na oboch sluchadlach), co je pekne. Horsie je, ze v konektoroch je blby kontakt a pri pohybe to vydava pazvuky. Teraz navyse zacalo vypadavat aj to jedine hrajuce sluchadlo...
sinclair

#2 Příspěvek od sinclair »

To skoro vypadá na zneužití známé značky, nebo co. Dáš fotku?
Měls to myslím hodit do rejžového šmejdu :D
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Nechce sa mi to fotit, uz je to zlozene. Hralo to slusne, ale tento typ sluchadiel neznesiem na usiach ani minutu, zapcha to obe usi a znemoznuje vyrovnavanie tlaku.

Je to asi Major II.
Přílohy
marshall-major-ii-230217.jpg
marshall-major-ii-230217.jpg
Pikofarad

#4 Příspěvek od Pikofarad »

Možná existují dvě verze,origo a fake.Značka přímo svádí ping-ponga k pančování.Sennheiser je na tom podobně.Ťaman je vyrobí v rákosové fabrice za 2dolary
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Obavam sa, ze to je original.
kevin_mitnick

#6 Příspěvek od kevin_mitnick »

rnbw píše:Obavam sa, ze to je original.

Jo, mam stejny doma. Zakoupeno synem v kamennym kramu za cenu kolem 15 stovek ("zlevneno" z dvou tisicovek). Uvnitr totalni rejze s vyrobni cenou tak 5 US$...
Achab

#7 Příspěvek od Achab »

rnbw píše:...preruseny menic - to sa len tak nevidi ani u najlacnejsieho cinskeho smejdu.

To se mi stalo i u ARF 300 Tesla - po pěti letech jeden měnič, za 1-2 roky druhý. A to se používaly minimálně a převážně s malým výkonem.
ZVUK2000

#8 Příspěvek od ZVUK2000 »

rnbw píše:. Jednak ten preruseny menic - to sa len tak nevidi ani u najlacnejsieho cinskeho smejdu.
...

V 90tých letech jsem dělal servis pro BEYERDYNAMIC, skoro každá závada byl prerušený měnič. Šňůra resp. jack O.K :)
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Pozeram, ze na eBay sa nejake nahrady kupit daju, len to asi nebude hrat rovnako. Takze vymenit oba...a uz vidim, ze budu staznosti na kvalitu zvuku. Vratim to na vyhodenie.
dred

#10 Příspěvek od dred »

Ak by ich chceli vyhodiť, mal by som záujem... aj bez meničov... Za nejakých 5€+ pošta :D
sinclair

#11 Příspěvek od sinclair »

Čím vyšší impedance, tím vyšší riziko - ultratenký drát. Když to rejžák zfušuje, nechá drát někde našponovaný, nebo ho ostře ohne, je to razdva.
Drátu 0,035 či 0,05 stačí jedinká prasklinka v laku a ve zvětšeném vlhku měď prostě uhnije. Případně se deformacemi membrány, při velkém rozkmitu na hloubkách přeruší. Nebývá to vidět ani silnou lupou.
Cívkové mikrofony s impedancí nad 200R tím často trpěly taky.
Ze tří kusů AMD210, co mají středoimpedanční vložky 2kOhm, se mi povedlo složit jen jeden, zbytek měl přerušené vložky.
Na poruchy ARF300 se pamatuju, jenže to ValMez náhradní vložky dodával bez problémů, daly se i samostatně koupit.
ronoda

#12 Příspěvek od ronoda »

Teslácký S2 jsem kupoval v roce 1978 a hrají dodnes. Měnil se pouze konektor. Takže 41 let. Nevím jestli porovnávám porovnatelné, ale používám je dodnes, když hledám místo na pásku.
pavel16

#13 Příspěvek od pavel16 »

Ty Marshally mám a jsou fakt krám.Blbě sedí,blbě hrají a náušníky se totálně oloupaly hned na začátku používání.
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

sinclair píše:Drátu 0,035 či 0,05 stačí jedinká prasklinka v laku a ve zvětšeném vlhku měď prostě uhnije.

A já jsem se před časem divil, proč se na PU500 uložený ve skříňi najednou přerušila cívka deprézu aniž by bylo někde něco utržený a nebo viditelně přerušený. Nejspíš stejnej problém se shnilým drátem v prasklým smaltu. Ještě že tu jsou lidi, co mají doma zásoby ND. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

pavel16 píše:Ty Marshally mám a jsou fakt krám.Blbě sedí,blbě hrají a náušníky se totálně oloupaly hned na začátku používání.

Zaujimave, ze na tomto kuse boli nausniky vporiadku. Ale neviem, ci boli povodne alebo uz vymenene. Kazdopadne som rad, ze som sa tej nevdacnej roboty zbavil.

Celeron: Hnijuci drot som videl na nejakych hodinach, co boli vo vlhkom prostredi (kupelna). Koniec pri mieste spajkovania bol cely zeleny a nevodivy, pri dotyku sa rozpadol.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“