jaký videorekordér s S-VHS ?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
marshal

jaký videorekordér s S-VHS ?

#1 Příspěvek od marshal »

zdravím, umřelo mi JVC video, oprava v servise se nepovedla, poohlížím se po nějakém a našel jsem na Sbazar PANASONIC NV-FJ622EE-S, ale je tam málo informací. Nevíte je to S-VHS ? Nevím co je superdrive.
Potřebuji výstupní konektor S-VHS a nedaří se mi nic najít, všichni to už sešrotovali a nabídky co nacházím asi S-VHS nejsou a o tom paňáku nemůžu nic najít.
Nemáte někdo tip, třeba špatně hledám.
děkuji
stefan31

#2 Příspěvek od stefan31 »

Je to 6/hlavový Hi-Fi Stereo, ale nie S-VHS. Aký to bol model toho JVC a čo mu bolo?

Stefan31
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Panasoniky této řady (přinejmenším modely 628, 632 a 732) mají režim SQPB (S-VHS quasi playback), který umožňuje přehrávat kazety nahrané S-VHS, i když ne v plné S-VHS kvalitě. Lze volit režim automatického rozeznání, trvale zapnuté SQPB nebo zakázané SQPB.
Záznam S-VHS to neumí.
Tak si prověř, jestli ten model 622 aspoň funkci SQPB má.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Nevím to zcela na beton ale podle fotky čelního panelu jsem asi Panasonika 622 měl. Je to už 10 let co skončil na problém s elektronikou řízení motorů a tak jsem ho ani ze servisu nevyzvedl. Nahodile při převíjení škubal pásky.
S-VHS jsem na něm přehrával. Jako oko v hlavě tu opatruju NV-HS1000, akorát nevím, na čem se budu na záznamy z něho koukat, když ty dnešní DVB-T2 bedny nemají Scart.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
marshal

#5 Příspěvek od marshal »

to JVC jsem odpravil sám. (a dal bych si pár facek kdyby se nikdo nedíval)
Přehrávání bylo ok, ale při přenosu z TV na S-video byl v obraze brum, tak jsem si řek podívám se na elyty. Podíval jsem se, byly ok ale když jsem to složil tak nastal problém. Kazetu to vzalo a v zápětí zase vyhodilo - nejede motor a nevím proč. Lezl jsem do něj v domnění že na zdroji nemůžu nic zkazit ale ono se zkazilo něco asi an desce- čumím do toho už druhý den, v servisu to měli týden a nic kloudného nevymysleli, já tuplem.
Protože mám na TV desce v compu vstup S-video tak jsem jej využíval jak na TV tak na kazety.
Proto chci S-VHS - má výstup S-VIDEO.
Ten paňák to opravdu nemá :(
co by bylo vhodné jsem našel tyto: NV-HS930 a NV-HS825
ale nikdo je neprodává.
Mám tady pár kazet na digitalizaci a asi se budu muset omluvit že DVD nebudou..
to stefan : Je to JVC HR-S 7611
marshal

#6 Příspěvek od marshal »

vygůglil jsem si tu NV-HS1000, to je mašina snad i na střih. Asi ti nezbyde nic jiného než použít modulátor.
Hledám, po videích S-VHS se slehla zem. škoda..
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Modulator??? Do s-video konektora mozes pripojit aj kompozitne video (cinch).
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

marshal píše:vygůglil jsem si tu NV-HS1000, to je mašina snad i na střih.

Jo, ta tisícovka bylo asi nejlepší a nejvybavenější S-VHS video od Panasonic. Možná i u všech jinejch výrobců. Mělo to střižnu a ta se uměla příkazově synchronizovat s kamerama Panasonic. Kupoval jsem ho někdy kolem 1995 za mrzkých 46 tisíc.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
stefan31

#9 Příspěvek od stefan31 »

S-VHS VCR je na trhu ešte dosť, hlavne za hranicami, ale tie zaujímavejšie a v lepšom stave nie zrovna za ľudovú cenu.... to Tvoje video by sa dalo určite opraviť, ale pokiaľ máš so samodomo opravou problém, tak čím viac snahy, tým viac môže byť škody .....v UnL som mal tetu, na Fučíkovej, predtým aj tuším na Střekove ....ale to už neplatí ...

Stefan31
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukas-Peca »

Jestli jde jen o připojení na S-Video vstup kompu, tak stačí obyčejné video s kompozitním výstupem a redukce, která se dá normálně koupit... S-VHS videa se v dobrém stavu shání docela špatně a jestli jde o přehrávání obyčejných kazet, tak to stejně žádný význam nemá.
marshal

#11 Příspěvek od marshal »

pořád pátrám po inzerátu S-VHS a narazil jsem na inzerát prodávající
Panasonic NV-SV120 S-VHS ET
Máte někdo zkušenosti s tím paňácem ?
Nevím jestli to mám koupit, protože je to z nějaké firmy kde digitalizují VHSky. Bůh ví jakou to má minulost a nerad bych aby zkolaboval po pár kazetách protože prý je v těchto videích problém s labyrintovým kolečkem :(
Nevím jestli je to kolečko ve všech panasonicích anebo jen SV120 ?
díky
Hill
Administrátor

#12 Příspěvek od Hill »

Taky jsem digitalizoval videokazety, ale měl jsem věčný problém s plápoláníh horní části obrazu. Televize si s tím poradila, stačilo zkrátit časovou konstantu smyčkyřádkové synchronizace. Videogrbber to nedovoluje.
Tak jsem našel tyhle profíky, kteří jsou vybavení snad na všechny používané formáty, ať už na analogovém magnetickém záznamu, či na klasickém filmu. Mimoto umí srovnat rozptyl periody řádků a z videa dostanou vše, co ten formát dovolí. Skenovali mi i filmy v HD rozlišení a až na 6 minut z jedné cívky, které jsem v digitálu nenašel dodnes, naprostá spokojenost.
Mrkni na ně, jestli tudy náhodou rychlejší cesta nevede.
Eleman

#13 Příspěvek od Eleman »

Mám NV-HS930. Tento videorekordér umí S-VHS a S-VHS ET (záznam S-VHS na VHS kazetu), ale to je dnes k ničemu. S-VHS samozřejme umí přehrát.
A má TBC (Time Base Correction), takže plápolání lze celkem dobře potlačit.
Mohu doporučit
Ale nedám ho, jsem s ním spokojený, ikdyž v provozu je jen vyjímečně svátečně.
Naposledy upravil(a) Eleman dne 29 lis 2019, 17:49, celkem upraveno 1 x.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
marshal

#14 Příspěvek od marshal »

ten bych bral taky, ale nikdo se jich asi nechce zbavovat.
Než jsem dočetl tvůj příspěvek tak se mi rozbušilo srdce, pak ledová sprcha.
Zatím se nemohu rozhodnout zda jít do NV-SV120 s pochbnou historií..
Eleman

#15 Příspěvek od Eleman »

Jo a stříhat umí taky, má mazací hlavy na bubnu Jog Shuttle točítko, ale takový střih má význam jen při záznamu na kazetu a to už asi dneska nemá smysl. Snad jen z nostalgie. Reklamy z filmů nahrávaných z TV vysílání se s tím vystřihávaly luxusně. Když si dal člověk záležet, vůbec to v nahrávce nebylo poznat.
Samozřejmě při přehrávání v pauze obraz čistý a kolečkem Jog Shuttle se dá krokovat po pár snímcích vpřed i vzad.
Jo jen abys slintal ještě víc :D .
Však jsem za něj tenkrát v Datartu dal 13 litrů. Byl to nejvyšší model Paňáka, který se dal běžně v této cenové hladině koupit a taky poslední. Ty další před skončením výroby už tak vybavené nebyly.
Nechám-li tedy stranou HS1000, to už byl zase jiný level.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “