Krátká anténa pro AM vysílač
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Crifodo píše:Tady je třeba uvést, že běžná konzervativní modulace AM stanic je okolo cca 30%, bývá to tak i v nastavovacích předpisech. Jak tu někdo psal že 20% modulace je šepot, tak to je obvyklá hodnota.
Ano, dnešní metody komprese prakticky ani neumožní nějaké větší promodulování signálu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- jakubrosler
Ale tam, kde píšu o kus vedle, jsem skutečně pohnul s laděním jenom o chloupek, určitě jsem nepřejel dechovku na 1233 kHz.
Jinak vám pánové všem děkuji za rady, ale vypadá to, že s tímhle zapojením díru do světa neudělám, až někdy zase budu mít chvilku, zkusím to Milanem odkazované zapojení s 4053. Teď volají jiné povinnosti, takže bych to tu s dovolením (přinejmenším dočasně) ukončil.
Faktem je, že ta nosná má kmitočet 650kHz. KDE se tam vzala? CO ji vysílá? Ani na zrcadlový příjem nějaké silné stanice to nevychází. Na tvém místě bych se takové věci snažil vysvětlit. Tebe to nezajímá?jakubrosler píše:@masar: 0,5 ms/dílek asi nesedí, ten spodek je určitě 1 kHz.![]()
Ale tam, kde píšu o kus vedle, jsem skutečně pohnul s laděním jenom o chloupek, určitě jsem nepřejel dechovku na 1233 kHz...
5us/dílek: