Fabia 2 ABS
Moderátor: Moderátoři
Fabia 2 ABS
ABS má svoju RJ a potom by sa mohla závada riešiť pomocou diagnostiky.
Podľa mňa skús vykrútiť uzáver nádržky pre brzdovú kvapalinu a skontroluj plavák
A kutilmile - nelituju tě
-
petrfilipi
Čili rady pro omegatv:
• Zkontroluj tlak v pneu
• Pokud je tlak v pneu OK, v menu na přístrojovce najdeš místo, kde potvrdíš, že tlak je OK
• Pokud to nepomůže, tak vyfoť kontrolku ať bezpečně víme, která svítí.
Otázka ohledně ABS: Chápu, že čidlo ABS dává pomocí Namurova čidla např. 80 impulsů na otáčku. Pokud poklesne tlak v jedné, dvou, třech pneu, tak má ŘJ jiný počet impulsů z prvních třech kol oproti 4. kolu a vyhodnotí to jako pokles tlaku. Ale co když mi, hypoteticky, poklesne tlak ve všech 4 kolech (např. právě po výměně letní/zimní)? Myslím, že pak nemá ŘJ podle ABS šanci poznat, zdali jen jedu pomaleji nebo zdali jedu na prázdnějších kolech.
PF
petrfilipi píše:.... Ale co když mi, hypoteticky, poklesne tlak ve všech 4 kolech (např. právě po výměně letní/zimní)? Myslím, že pak nemá ŘJ podle ABS šanci poznat, zdali jen jedu pomaleji nebo zdali jedu na prázdnějších kolech.
Ano, nemá šanci to poznat, ale za podmínky že je pokles tlaku v pneumatikách stejný. Pokud je každé kolo nahuštěné jinak, tak to rozpozná. Ještě se mi nestalo, že bych měl po uskladnění tlak ve všech pneumatikách stejný
rnbw píše:A ten udaj o rychlosti ma odkial? Prave z ABS
presne tak, udaj o rychlosti sa ziskava hlavne od otacok kolies , alebo prevodovky , neviem o tom ze by sa uz pouyivalo GPS na zobrazenie rychlosti.
Raz sa mi stalo ze som na uplne zladovatelej ceste slapol na brzdu a vsetky kolesa sa ihned zastavili. Auto nezacalo spomalovat ani ABS nezacalo cvakat - prosti si myslelo ze auto stoji na mieste. Bolo to na Fabii 1.
neviete ci v dnesnej dobe do toho nejak keca asj snimac zrychlenia? pripadne GPS?