K: knihu Stavebnice tranzistorových zesilovačů a přijímačů
Moderátor: Moderátoři
K: knihu Stavebnice tranzistorových zesilovačů a přijímačů
Jsou v ní namátkou tyto kapitoly:
II. Univerzální zesilovač I
IV. Linkový zesilovač
VII. Pětadvacetiwattový zesilovač
VIII. Reprodukční zesilovač pro magnetofon
Před asi dvaceti lety jsem si ji zapůjčil v knihovně a okopíroval si pár kapitol a chtěl bych ji mít celou. Nepamatuji ale název ani autora. Nevíte někdo? Máte někdo a chcete ji (pro)dát?
25W zesilovač je přepracován pro 2xKD602 a jsou přidány nové kapitoly, věnované IO MA0403A, OZ řady MAA500, generátoru s MAA435, milivoltmetru s MAA325 a poslední je kapitola s přijímačem na bázi MAA661 a s použitím ladicího dílu z ST100/810A.
Některé sice ne úplně šťastně navržené, ale tak furt lepší, než vůbec nic. Nešlo to tak zkazit úplně - tak asi.
Včetně požehnaného Bozděcha, L.P. 1977, který to měl tištěno na běleném papíře, byla přiložená klišé v knížkách docela výjimka.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
V těch Duklách byly, postupně je nahradil modul s MBA810 se stejně zapojenýma vývodama (jsou plně záměnný se starším provedením), akorát nevím o tom, že by odcházely při křivým pohledu.Crifodo píše:GD607/17 byly v nějakých TV, snad řady Dukla, odcházely už při křivým pohledu....
A kutilmile - nelituju tě
Ty opravdu byly o hodně horší, než GD607/GD617, hlavně v Uceo a Ucbo. Betu mají ± stejnou.
V pár tisícovkách modulů, který přechodně měly použity AD161/AD162 Tungsram, nebo i ty GD607/GD617 téhož výrobce, jsem nikdy vadný koncáky nenašel. A to jsem těch modulů docela dost předělával - právě kvůli získání ADček, do TV a na 16V napájení stačily bohatě GD608/GD618.
Ta ADčka byla zřejmě v Tungsramu jinak tříděná, než GD.
Technicky má jít o stejný tranzistory, ale rozdělaný jsem je nikdy neměl, takže to nepotvrdím.
AD161/AD162 měly vždy velice vysokou betu, dobře párované a snášely i přes 30V v napájení. Takže snadno dávaly přiměřený výkon i do osmi.