S: Měření krevního tlaku

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

S: Měření krevního tlaku

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Tak už na mne také došlo . Obvoďák mi doporučil si průběžně měřit krevní tlak . Dejte sem své zkušenosti , jak technické , tak finanční s těmito domácími měřáky . Díky
Líbí se mi OLI-W133
Značka: OLIECO
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

tos vybiral podle obrazku? Z aliexpress za kilo dobry :D kdyz uz tak bych volil neco serioznejsiho...
breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

pardon za OT - nepomohlo by na čas přestat číst elektrobastlírnu?
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Proto se ptám , vyhovovalo by mi měření na zápěstí .
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mikras »

Ahoj, kup si nějaký pažní tonometr. Cenově je to někde okolo 1500 +. Třeba něco takového. Nekupuj si zápěstní, ty jsou jen velmi orientační, vhodné tak maximálně pro mladé lidi, sportovce a pod. U starších lidí (nevím, kolik Ti je) už cévy nemusí být v dokonalé kondici a výsledky na zápěstí nemusí odpovídat skutečnosti.
lesana87

#6 Příspěvek od lesana87 »

Zápěsťovej nedoporučuju, strašně u něj záleží, jak se na ruku upne (někdo má zápěstí hodně kuželovitý a pořádně ho tam neupne) a jak se ta ruka při měření drží ve výšce srdce. Na seriózní měření rozhodně pažní.
Achab

#7 Příspěvek od Achab »

Otec má starší verzi Omronu M3 (HEM 7131-E) z odkazu od Mikrase a údajně je vyhovující.
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

Zápěstní nedoporučuju, rozhodně kvalitní pažní typ. To ti potvrdí každej doktor. Já používám nějaký Medisana-Ecomed, asi tak za tisícovku a spokojenost. Měl jsem ho na porovnání u svýho obvoďáka a měří velice dobře.

Já naštěstí s tlakem problémy nemám (zatím) a používám ho spíš k namátkové kontrole.

Omron nebo Hartmann je samozřejmě dobrá volba.
Naposledy upravil(a) Killroy dne 05 led 2020, 11:17, celkem upraveno 1 x.
Achab

#9 Příspěvek od Achab »

Na elektronické pro osobní použití nelze klást přehnané nároky. Náš doktor má nějaký profi a údajně taky občas ukazuje nespolehlivě. Pro jistotu má hned vedle klasický rtuťový.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Zapastne neodporuca nikto a z AliExpressu uz vobec nie.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Zápěstní nemá žádný smysl, ale pokud bys ho kvůli pohodlí opravdu chtěl, tak si kup "chytré" hodinky, které ho mají a mají toho nakonec i víc, takže se jejich nákup vrátí tak jako tak.
keemo

#12 Příspěvek od keemo »

chytre hodinky umi merit krevni tlak??? vim jen o pulzu....
Michal22

#13 Příspěvek od Michal22 »

Chytré hodinky umí dnes změřit lecos: Top Blood Presure Smartwatch.
Ale pánové, ještě do nich naštěstí nenamontovali potenciometr - až to přijde, budou o nás vědět všecho. :D

Jinka vzhledem k tomu, že jsem asi před 15 lety měl větší problémy s tlakem (a nejen s ním), tak jsem okolo měření tlaku vyslechl více informací.
Veskrze všichni doktoři říkají, že měření na zápěstí je k ničemu, jedine na paži.
A když jdo do nemocnice na kontrolu, měří mě digitálním Omronem, proto jsem si domů pořídil M3.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
frpr666

#14 Příspěvek od frpr666 »

Omron M1 Plus

http://www.zdravotnicke-potreby.net/pro ... on-m1-plus

Výhodou je, že nafukování je manuálně balónkem, takže odpadá nebezpečí poruchy kompresoru.
Artaban001

#15 Příspěvek od Artaban001 »

Ahoj. Pitvu zápěstního tonometru jsem tu již kdysi dával. Než kupovat z Ali- a podobných kšeftů - není lepší pořídit něco tady ve specializovaným obchodě a mít jistotu, že to neukáže hlouposti, páč jde o Tvý zdraví- popřípadě se s tím stavit ještě k doktorovi, aby Ti ukázal co, jak a proč?.
To že má k dispozici tonometr s manometrem a "naslouchátkem" je z toho důvodu, že tento způsob měření používá jiný principy, než automat na ruku a přesnost měření určuje sám svým sluchem - (korotkovovy zvuky), kdežto automat snímá pulsování tlaku manometrem přes manžetu, co si omotáž na paži.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“