S: Měření krevního tlaku
Moderátor: Moderátoři
S: Měření krevního tlaku
Líbí se mi OLI-W133
Značka: OLIECO
Já naštěstí s tlakem problémy nemám (zatím) a používám ho spíš k namátkové kontrole.
Omron nebo Hartmann je samozřejmě dobrá volba.
Ale pánové, ještě do nich naštěstí nenamontovali potenciometr - až to přijde, budou o nás vědět všecho.
Jinka vzhledem k tomu, že jsem asi před 15 lety měl větší problémy s tlakem (a nejen s ním), tak jsem okolo měření tlaku vyslechl více informací.
Veskrze všichni doktoři říkají, že měření na zápěstí je k ničemu, jedine na paži.
A když jdo do nemocnice na kontrolu, měří mě digitálním Omronem, proto jsem si domů pořídil M3.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
http://www.zdravotnicke-potreby.net/pro ... on-m1-plus
Výhodou je, že nafukování je manuálně balónkem, takže odpadá nebezpečí poruchy kompresoru.
- Artaban001
To že má k dispozici tonometr s manometrem a "naslouchátkem" je z toho důvodu, že tento způsob měření používá jiný principy, než automat na ruku a přesnost měření určuje sám svým sluchem - (korotkovovy zvuky), kdežto automat snímá pulsování tlaku manometrem přes manžetu, co si omotáž na paži.